'Engelsiz' bir başarı hikayesi: YILDIZ KARTAL

Ampute A Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonluğu ile tüm Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı. Asıl engellerin bedende değil kafalarda olduğunu gösteren milliler, 'engelsiz' başarıları bize bir kez daha hatırlattı. Şimdi size o hayatlard

Güncel 15.10.2017 01:16:21 0

 

Türkiye Tekerlekli Sandalye Kadın Basketbol A Milli Takımı oyuncusu Yıldız Kartal, çocukluğundan beri tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor. Başarılarla dolu örnek hayatıyla Kartal, basketbolun yanı sıra yamaç paraşütü, dalış ve yüksekten atlama gibi sporlarla da ilgileniyor. 

8 aylıkken omuriliğindeki tümör nedeniyle bedensel engelli olan Kartal, 'Evet engeller çıkıyor ama engeller aşmak içindir. Orta okulumu açık öğretimde bitirdim. Lise de ailemden ayrıldım Ankara'da okudum ve üniversite hayalimi de gerçekleştirdim. Engeller yoruyor ama öldürmüyor? diye konuştu. 

Tüm içtenliği ile sorularımıza cevap veren 34 yaşındaki genç sporcu, enpolitik.com'a başarı hikayesini anlattı. 

 

 

Y.A: Yıldız Kartal kimdir, neler yapar? Bize kendizi tanıtır mısınız? 

Y.K: Evliyim, 1. sınıfa giden bir kızım var. Bir sivil toplum kuruluşunda insan kaynakları departmanında çalışıyorum. Amatör olarak müzikle ilgileniyorum. El sanatları alanında Estrelladizayn adında şahsi bloğumu oluşturarark tasarımlarımı paylaşıyorum.

 

 

Y.K: Süper Lig tekerlekli sandalye basketbol liginde faaliyet gösteriyorum. Vakit buldukça Ekstrem sporları yapıyorum (bungee jumping, tandem paraşiüt atlayışı,scuba diving).

 

 

 

Y.A:  Şimdiye kadar hangi başarılara imza attınız? 

Y.K: 17 yıldır basketbol oynuyorum.

14 yıl Milli Takımda Ay Yıldızlı formayı giyerek ülkemi birçok ülkede temsil etmenin onurunu yaşadım.

Bench Press dalında 2 kez Türkiye Şampiyonluğu yaşadım.

Oynadığım klüplerde lig Şampiyonlukları yaşadım.

 

 

 

Y.A: 34 yaşında çalışan genç bir anne, ekstrem tutkunu milli sporcu, tasarımcı,  müzisyen... Sayarken yoruldum maşallah. Peki işin sırı nedir?

Y.K: Kısa zamana bu kadar uğraş zor görünsede ben bu uğraşlarımla motive oluyor enerji topluyorum. İşin sırrı gönülden istemek.

 

 

 

Y.A: Yıldız Kartal'ın gelecekte neler yapmayı planlıyor, hedefleri neler? 

Bu sezon iddialı bir takımla anlaştım.İlk hedefim büyük büyük bir sorumluluk aldığım takımımda takımla birlikte öncelikle Süper Lig de büyük bir başarı elde edip sonrasında bu başarıyı Avrupa ya taşımak.

Hobi olarak başladığım tasarımlarımın bir marka haline gelmesi.

Esktrem sporlarından Skydive yapmak.

 

 

Y.A: Hedefinize ulaşırken ne gibi zorluklarla ve sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz? Bu engelleri aşmak için nasıl bir yol izliyorsunuz? 

Y.K: Tabiki de zorluklarında, imkanlarında en başında insan faktörü yatıyor. Benim tüm engellerimde, imkan sağlayanlarımda insanlar olmuştur. Çözüm odaklı yaşıyorum. Zorlukların üstüne üstüne gidiyorum, imkansızlık sezdiğimde de kendimi yıpratmadan istikametimi değiştirerek yoluma devam ediyorum.

 

 

Y.A:  Okuyucularımıza ne mesaj vermek istersiniz? 

Mesaj vermek kısmında tek bir cümle kurmada kendimi hep başarısız hissetmişimdir ta ki sosyal işletişim ağlarından ya da sokakta beni tanıyanlarla karşılaşıp hayatlarına benim yaşantımın örnek olduğunu ve bir çok engelli engelsiz bireylerin hayatlarına dokunduğumu öğrenene kadar.

Hayat yaşayabildiğimiz kadar var ve çok kısa. Bu sebepten gönlünüzden geçenleri ertelemeyin ve hemen faaliyete geçin.Başardıklarımda da başarısızlıklarımda da kimseyi duymadım sadece kendime inandım.

 

 

 

Y.A: Sizinle tanışmak gerçekte çok büyük bir keyif çok büyük bir mutluluk... Çok teşekkür ederiz bizi konuk ettiğiniz için... 

Y.K: Ben teşekkür ederim.

 

 

Röportaj: YASEMİN ALTUN

 

 

 


Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °