Tarih: 15.10.2017 15:53

Selçuk Özdağ, ?Manisa dayanışma ve yardımlaşmada örnek bir il?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure hayrına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa'nın hayırlar başta olmak üzere dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlikte örnek bir il olduğunu belirtti.

AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı. Parti İlçe binası önünde gerçekleşen aşure hayrı programına AK Parti Manisa Milletvekilleri Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Taha Okan Taniş, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Parti yöneticileri, üyeler ve yüzlerce vatandaş katıldı. Aşure dağıtımı, okunan duanın ardından başladı. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, aşure dağıtımına katılan herkese teşekkür etti.

Düzenlenen Aşure dağıtımı programının hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 'Muharrem ayı ile birlikte Hicri yeni yıla bir kez daha girmiş bulunuyoruz. Peygamber efendimizin hicreti aynı zamanda tüm insanlık alemine bir mesajdır. Tüm peygamberler hicret etmişlerdir. Peygamber efendimiz Mekke?ye fethettikten sonra Müslümanlar hep iktidarda kalmışlardır. Araplarla, Türklerle, 1689 Viyana Bozgununa kadar hep iktidarda kalmışlardır. Ardından da İslam?ın ?Oku? emrinden uzaklaştıkları için bilgi ve doğru ahretlerini doğru okuyamadıkları için de son dönemlerde muhalefete düşmüşlerdir ve 300 yıldır İslam Dünyası geride kalmıştır. Hicri yeni yılımız yeni uyanışlara vesile olsun inşallah. Bilgi ve imanla, okumayla tanışalım. Geçmişte medeniyetimizin adı kitap, ilmihal, hal medeniyetiydi. Şimdi tekrar ilmihal, kitap ve hal medeniyeti Dünya?ya barış ve kardeşlik sunsun inşallah? dedi.

Muharrem ayının girmesiyle birlikte evlerde yoğun bir şekilde aşure kazanlarının kaynadığını ifade eden Özdağ, ?Aşure hayırlarında Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirirken Muharrem Ayı anılıyor, Hz. Hasan ve Hüseyin Fatihalarla anılıyor. Bunların soyundan gelenler bizlerin birer emaneti aynı zamanda. Müslümanlar Peygamber Efendimize benzemek için oruçta tutarlar. Allah Ramazan ve Muharrem ayında tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Manisa ilimizde yılın 365 günü yapılan hayırlarla bir örnek teşkil etmektedir. Sadece Muharrem ayında aşure dağıtımı değil acı, tatlı ve özel günlerde bu hayırlar birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde gerçekleşmekte. Bir söz vardır; 'Manisa'da kimse aç kalmaz' diye. Bu söze harfiyen katılıyorum. Çünkü Manisa sokaklarında yılın 365 günü lokma dökülür. Muharrem ayında aşure kazanları yine birlik, beraberlik duygularıyla kaynatılır ve kardeşliğin harmanlandığı aşureler dağıtılır. Hıdrellezle birlikte başlayan ve büyük bir telaşla beklenen hayır yemekleri bizleri ardından karşılar. Özellikle bu hayırlarda başı köylerimiz çekmekte olup keşkekler, helvalar ve diğer birbirinden lezzetli yemekler bir bahar tadında ikram edilir. Bu da beraberinde yardımlaşmayı, kardeşlik duygularını öne çıkarır. Bugün de Şehzadeler İlçe Başkanlığı'mızın düzenlediği aşure dağıtım hayrına AK Parti MKYK Üyemiz, Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur, İl Başkanımız Berk Mersinli ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ile katıldık. Yine birlik ve beraberlik içerisinde Manisalı vatandaşlarımıza aşureyi hep birlikte katıldık. Şehzadeler İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç başta olmak üzere düzenlenen aşure dağıtımında kimin emeği geçmişse herkese teşekkür ediyorum. Allah birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı daim etsin inşallah' diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —