'Beslenme modelinizi morartın!'

Hürriyet Yazarı Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşam önerilerinde bulunduğu bugünki yazısında, özellikle mor renkli sebze ve meyvelerin faydasını anlattı.

Hürriyet Yazarı Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşam önerilerinde bulunduğu bugünki yazısında, özellikle mor renkli sebze ve meyvelerin faydasını anlattı. Antosiyanin içeren pancar, patlıcan, siyah erik ve karadutun yanında lahana, turp ve domatesin bile mor olanını tüketmeyi tavsiye eden Müftüoğlu'nun ilgili yazısı şöyle:

Bize daha çok mor lazım

Sebze ve meyvelere renklerini veren mucize antioksidanların hepsi önemli ama bana sorarsanız mor mucize antosiyaninler bunların en etkili, en faydalı olanları.

Kısacası,' antrosiyaninler' çok güçlü antioksidanlar. Özellikle kalp ve damar sağlığı, bellek koruması, bağışıklığı güçlendirmek, kanserden korunmak söz konusu olduğunda önemleri artıyor.

Mor renkleriyle tanınan bu bileşenlerin en fazla bulunduğu sebze ve meyvelerin başında ise pancar, patlıcan, siyah erik ve karadut geliyor. Vişnede, kirazda ve yaban mersininde de yeterince antosiyanin flavanoidlerini bulabilmeniz mümkün olabiliyor.

Tavsiyem şu: Beslenme modelinizi olabildiğince morartın. Lahananın, turpun, hatta bulabilirseniz domatesin bile mor olanlarından faydalanmaya bakın.