Artvin'de kuaförlük yapan Can Atan, 4 yaşındaki lösemi hastası oğlunun tedavi masraflarını karşılamak için resme olan ilgisini mesleğe dönüştürdü.
Artvinli Can Atan, lösemi hastası oğlunun tedavisi için hobi amaçlı yaptığı resimleri satarak ek gelir elde ediyor.
Kent merkezinde 12 yıldır erkek kuaförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan Atan'ın (33) oğluna 8 ay önce lösemi tanısı konuldu.
Evladının tedavisi için kuaförlüğün yanında ek gelir imkanları düşünen Atan, çocukluğundan beri ilgi duyduğu ve hobi amacıyla sürdürdüğü resim üzerine yoğunlaştı.
Kuaför salonunun yanında resim atölyesi açan ve boş zamanlarını burada değerlendiren Atan, yaptığı tabloları talepte bulunanlara satıyor.
Atan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin maddi durumu nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimine devam etmediğini belirterek, 'Köyde, dağda, bayırda çobanlık yaparken gördüğüm her şeyin resmini çizerdim. Bu bana mutluluk verirdi. Ressamlık üzerine hiçbir eğitim almadım. 17 yaşımda gurbete çıkıp kazandığım ilk parayla yağlıboya ve tuval aldım.' dedi.
Askerlik bitince erkek kuaför salonu açtığını ancak resim yapmaktan asla vazgeçmediğini ifade eden Atan, dekor amacıyla dükkanının duvarlarına astığı resimlerinin ilgi gördüğünü anlattı.
Atan, bazı siparişler almaya başladığını kaydederek, 'Bu süreçte çocuğumuzun hastalığı ortaya çıktı. Tedavi sürecini sağlıklı tamamlamak için eşim çocuğumla Trabzon'a yerleşti. Orada ev tuttuk. Ben Trabzon'da iş bulamadığım için Artvin'deki işime devam etmek durumunda kaldım.' diye konuştu.
Atan, 15-20 günde bir Trabzon'a eşinin ve çocuğunun yanına gittiğini, burada kuaförlükten para kazanamadığı için resim yaptığını söyleyerek, 'Daha önce hobi olarak yaptığım resim sanatını mesleğe çevirdim ve bu meslekten kazandığım parayı çocuğumun tedavisinde kullanıyorum. Hem kuaförlük hem de ressamlık zorluyor ama çocuğum için bunu yapmak zorundayım.' ifadesini kullandı.
İleride kişisel resim sergileri açmayı hedeflediğini anlatan Atan, bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Atan, resim yapmanın kendisini ruhen rahatlattığına işaret ederek, bir tabloyu bir haftada tamamladığını sözlerine ekledi.