'Kızıl Soros' cezaevinden hangi partiye selam gönderdi dersiniz!

'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala, avukatları aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mesajda, 'Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum' dedi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü '17-25 Aralık' soruşturmaları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala, cezaevinden avukatları aracılığıyla bir açıklama gönderdi.

Kavala'nın mesajı şöyle:

CHP'YE SELAM GÖNDERDİ

'Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen destek mesajları benim için çok kıymetli, herkese selamlarımı iletmek istiyorum. Sürecin başından beri yanımda olan ve iyi temennilerini ileten siyasi aktörlere de teşekkür ediyorum. Devam eden soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum. Selamlarımla.'

Kavala, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

CHP'LİLER ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Silivri Cezaevi?nde tutuklu bulunan Mehmet Osman Kavala, Yusuf Emre İper, Mehmet Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay, Deniz Yücel, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Fatih Gürsu?yu kaldıkları Silivri Cezaevi?nde ziyaret etmişti.