Sancaklı'dan Kütahyalı'ya: Şerefsiz oğlu şerefsiz!

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz Tv'de yaptığı ve çok tepki alan yoruma tepkiler devam ediyor. 13 derneğin yanısıra Saffet Sancaklı ve boşnak kökenli Hidayet Türkoğlu da tepki gösterdi.

Güncel 20.11.2017 23:08:30 0
Sancaklı

 

Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün akşam yaptığı ve büyük tepki alan yorumlarına Balkan ve Boşnak derneklerinden büyük tepki geldi.  

Kütahyalı?nın ırkçı ve belden aşağı sözlerine üzerine Balkan ve Boşnak dernekleri konuyla ilgili açıklama yaptı. 13 derneğin ?Ortak kamuoyu duyurusudur!? diyerek yaptığı açıklamada, ?Kütahyalı?nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir? ifadeleri kullanıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıklayan dernekler, Beyaz TV ile Beyaz Futbol programını yapan ekibi de kınamayı unutmadılar. 

İşte Boşnak ve Balkan derneklerinin yaptığı o açıklama:

 


 

 

 


HİDAYET TÜRKOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ


Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün akşam yaptığı ve büyük tepki alan yorumlarına Saffet Sancaklı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan da tepki geldi.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya ateş püsküren Saffet Sancaklı Turkiye Gündemi yazarı Müşerref Seçkin'e şu açıklamayı yaptı. 'Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.'

Saffet Sancaklı'nın yorumunun ardından bir başka Boşnak kökenli isim Hidayet Türkoğlu'ndan da ağır sözler geldi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu resmi Twitter hesabından 'Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum' yazdı.

 

Haber: Yasemin Altun 

 

 

 

 


Çarşamba 31.5 ° / 21.3 °
Perşembe 31 ° / 19.9 °
Cuma 28.9 ° / 18.9 °