'Savaş ne zaman çıkacak? Saklanmıyoruz!'

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili 'ABD'nin tehditleri savaşı kaçınılmaz bir hale getirdi. Şu anda önümüzdeki soru şu: Savaş ne zaman çıkacak? Savaşı istemiyoruz ama saklanmıyoruz' dedi.

 

ABD'nin müttefiki Güney Kore ile Kore Yarımadası'ndaki askeri tatbikatı yapıyor. Tatbikat devam ederken Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndansert bir açıklama geldi. 

 

SAVAŞA HAZIR OLMAMIZ GEREKTİĞİ YÖNÜNDE BİR UYARI'

Kuzey Koreli yetkili,'Son zamanlarda, ABD Kore Yarımadası'nda şu ana kadarki en büyük hava tatbikatını yaparak Kuzey Kore'yi hedef alırken, ABD'li üst düzey siyasiler birbiri ardına savaşkan açıklamalar yaparak alarm verici işaretler gönderiyorlar. Bu agresif savaş çığırtkanı açıklamalar, Kore Yarımadası'nda bir savaşa hazır olmamız gerektiği yönünde bir uyarıdan başka türlü algılanamaz' dedi.

 

SAVAŞ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yetkili 'Şu anda önümüzdeki soru şu: Savaş ne zaman çıkacak? Biz savaş istemiyoruz ama ondan da (savaştan) saklanmayalım. ABD bizim sabrımızı ve bir nükleer savaşın fitilini ateşlememizi hafife almasın. Sürekli olarak güçlendirdiğimiz nükleer gücümüzle ABD'nin bunun sonuçlarını pahalı şekilde ödeyeceğinden emin olacağız' ifadelerini kullandı.