Babanın depresyonda olması çocukların davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor

Sağlık 8.12.2017 13:24:58 0
Babanın depresyonda olması çocukların davranışlarını olumsuz yönde etkiliyor

 

Yeni bir araştırmaya göre babaları depresyonda olan çocukların duygusal veya davranışsal problem yaşama olasılığının daha yüksek olduğu görülüyor.

NYU Tıp Fakültesi araştırmacılarına göre, önceki araştırmaların çoğu anneye odaklanmaktaydı.

7,200?den fazla Amerikan ailesine ilişkin yapılan araştırmada, annesi ve babası depresyon belirtileri gösteren çocukların yüzde 25?inde duygusal veya davranışsal sorunlar görüldü. Depresif belirtileri olan babalarının yüzde 15?inde, annelerin ise depresif belirtilere sahip olan çocuklarının yüzde 20?sinde duygusal veya davranışsal sorunlar olduğu gözlemlendi.

 

 

Anne-babaları depresyon belirtisi olmayan çocukların ise yüzde 6?sında duygusal veya davranışsal sorunlar yaşanmıştır.

Pediatri ve çevre tıbbı profesörü olan Dr. Michael Weitzman, üniversitenin bir haber bülteninde ?çocukların ve ailelerin hayatında babaların rollerini tanımasının acilen gerekli olduğunu? belirtti.

Araştırmaya göre, babaların yaklaşık yüzde 6?sı depresyon belirtileri gösterdi. Babaların depresyonda olmasının sebepleri arasında yoksulluk içinde yaşama; özel ihtiyaç sahibi bir çocukla birlikte yaşamak; depresyona ve zayıf fiziksel sağlığa sahip bir eş veya ortakla yaşamak olarak gözlemlendi. Babalarındaki depresyonun en güçlü göstergesi ise işsizlikti ? işsiz babalara sahip çocukların depresyonda olma ihtimali 6.5 kat daha fazla olarak görüldü.

Mevcut yüksek işsizlik oranına bakıldığında en önemli faktörün işsizlik olduğu görülüyor.

?Babalar çocukların ve ailelerin hayatında son derece önemli roller oynamakta ve çocuklara yardım çabalarımızın hemen hemen hepsinde unutulmaktadır. Bu yeni araştırma çocukların davranışsal problemlerini düzeltmede etken bir faktör olacaktır.

everydayhealth

Çeviri: Galgale


Pazartesi 18.8 ° / 7.9 °
Salı 19.3 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.5 ° / 11.1 °