Kültür ve Turizm Bakanlığı?na bağlı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara Kızılcahamam?da düzenlenen, ?Halk Kütüphanelerinde Mimari Uygulamalar Çalıştayı? sona erdi.
Ülkemizdeki halk kütüphanesi hizmet binalarını çok yönlü olarak ele almak ve hizmet kalitesinin artırılması noktasında mekân merkezli değerlendirmelerde bulunmak amacıyla, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 8-9 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen ?Halk Kütüphanelerinde Mimari Uygulamalar Çalıştayı? sona erdi.
Kütüphane binalarının, estetik ve işlev açısından geniş biçimde irdelenerek geliştirilebilmesi noktasında iki gün süresince yoğun biçimde çözüm odaklı düşüncelerin dile getirildiği çalıştaya, kütüphanecilik ve mimari konularında, üniversiteler ile uygulama alanlarında görev yapan çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.
Çalıştayda; ?Şehir Planlamada Kütüphanelerin Yeri?, ?Halk Kütüphane Binalarının Mimari Özellikleri?, ?Halk Kütüphanelerinde İç Mekân Tasarımı?, ?Halk Kütüphanelerinde Değişim ve Mimari Çözümler: Yaşayan Kütüphaneler?, ?Türk Kütüphane Mimarisi Kültürü ve Dünya Örnekleri? ve ?Türk Kütüphanelerinde Acil Durum ve Risk Yönetimi? ana başlıklarında olmak üzere, halk kütüphanesi binalarının hem fonksiyonel yapılanması, hem de albenili bir mekân olması amacıyla yapılabilecekler üzerinde altı grup halinde ve beyin fırtınası yöntemiyle çalışıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı?na bağlı halk kütüphanelerini, mevcut ve potansiyel kullanıcılar için ?cazibe merkezi?, ?buluşma noktası? ve ?YAŞAYAN KÜTÜPHANE? haline getirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten KYGM yetkilileri tarafından, ayrıca, çok kısa süre önce gerçekleştirilen Çocuk Kütüphaneleri Çalıştayı ile birlikte burada elde edilen verilerin, 2018 yılı kapsamındaki etkinlikler sayesinde detaylandırılacağı ve ivedilikle uygulama planına alınacağı ifade edildi.
Çalıştay, altı yoğun çalışma oturumunun ardından, taslak raporun okunarak genel bir değerlendirmenin yapıldığı yedinci oturumun ardından sona erdi.
Haber: Yasemin Altun