Tarih: 17.12.2017 10:07

'Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'

Facebook Twitter Linked-in

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'ne katılan 18 şair şiirlerini seslendirdi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesince, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen şölene katılan 18 şair şiirlerini okudu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, burada yaptığı konuşmada, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri şölene katılan şairler ve şiirseverlere teşekkür etti.

Şölenin en güzel şekilde geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Zolan, 'Şairler burada siz şiirseverlerle buluştukları gibi okullarda da öğrencilerimizle buluşturuldu. İnşallah bu akşam da ayrı bir güzellik, ayrı bir tat olacak. Çok fazla söze gerek yok. Şairlerin olduğu yerde bizlerin susması gerekir. Sanata, kültüre, özümüze, değerlerimize inşallah hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz.' dedi.

Yurt içinden ve Doğu Türkistan, Irak, Azerbaycan, Bosna Hersek'ten katılan söz ustası 18 şair, aşk, vatan sevgisi gibi pek çok konuda şiir okudu. Denizli Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu şairleri, Şerif Kutludağ'ın Şiirlerle Denizli şiirini kurguyla dile getirdiler, şiir dinletisi sırasında bazı izleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Şair Nurullah Genç, Yağmur adlı şiirini Filistin için okurken, onur konuğu Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Cahit Sıtkı Tarancı ve kendi yazdığı 'Gönlüm Seni İstiyor Yokluğunla Kedersin' şiirini okudu.

Parmaksız, okuduğu şiirlerden sonra 'Marifet iltifata tabidir, iltifat görmeyen meta zayidir.' diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'ı sahneye davet etti.

Parmaksız, şöyle konuştu:

'Geçen yılki şölende Karabağ Parkı açtınız, 120 dönüm. Bu kadar büyük bir park yok. Ve orada Hocalı Soykırımı Anıtı diktiniz. Azerbaycan'dan konuklar da vardı. Bizim Ermenilerle büyük bir sorunumuz var. Ermeniler, soykırım yalanıyla 100 yıldır bütün dünyayı kandırıyorlar. Ama bizim kurumlar, sivil toplum örgütleri olarak bunlara cevap vermemiz lazım. Bütün dünyanın gözü kör ve kulakları sağır. Ama Denizli Büyükşehir Belediyesinin gözü kör değil, kulakları sağır değil. Siz bu anıtı dikerek bütün dünyaya ve özellikle de Ermenilere bir cevap vermiş oldunuz. Biz de İLESAM olarak size Türk Dünyası Onur Madalyası verme kararı aldık. Bu şimdiye kadar 15 kişiye verildi, Sayın Başkanım Osman Zolan Türkiye'de ikinci alan kişisiniz. Genelde yurt dışında, Orta Asya'da ve Türk dünyasında emek verenlere bu madalyayı yönetim kurulu olarak veriyoruz, arkasında da numarası var, 15 yazıyor. Madalyanın bir de pasaportu var. Türk dünyasını bir olarak düşünüyoruz. Pasaportta bu madalyanın neden verildiği yazıyor. Hayırlı olsun.' Parmaksız daha sonra madalyayı Zolan'a takdim etti. 

'Artık ülkemizin sesi daha gür'

Madalyayı alan Zolan da geçmişe ve Türk dünyasına sahip çıkmanın vazifeleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Bir ve beraber olabilmek o kardeşlerimize destek olabilmek adına, aynı zamanda bu zulmü unutturmamak adına çünkü o Hocalı'da vahşi bir şekilde çocuklar, bebekler bile katledildi, günlerce aç kaldı, kuşatıldı. Dünyadan ses çıkmamıştı, bir insanlık suçu ve vahşetti. Onun unutulmaması, aynı zamanda özümüzün kökümüzün bir olduğunun göstergesi olarak Denizli'den Azerbaycan'ımıza, Karabağ'ımıza, Hocalı'mıza ve Hakk'ın rahmetine kavuşan şehitlerimize bir mesaj olsun, sahip çıkalım ve yıllarca unutulmasın, gerçek soykırımı kimin yaptığı ortaya konsun düşüncesiyle o anıtı yaptık. Bir olacağız, güçlü olacağız, diri olacağız. Artık nerede bir kardeşimiz yaşıyorsa, nerede bir Müslüman yaşıyorsa, nerede bir mazlum varsa hep beraber sahip çıkmak ve dünyaya haykırmak gerekiyor. Artık ülkemizin sesi daha gür çıkıyor. Bu sorumluluğu ağır olan madalyayı onurla taşımayı Allah'ım nasip etsin, bizleri mahcup etmesin.' 

Şiir şölenine Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —