Külliye'den dünyaya net mesaj: KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

BM'de tarihi oylama yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de ,Filistinli down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesiyle Dünya'ya mesaj veriyordu.

Güncel 22.12.2017 00:03:27 0
Külliye

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve psikolojik destek için Türkiye'ye getirilen down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil, annesi Vecihe ve babası Halil İbrahim et-Tavil'i konuk eden Erdoğan, Filistinli aileyle bir süre sohbet etti. 

 

 

Daha sonra, kabul sırasında Muhammed et-Tavil ile Rabia işareti yaparken çekilen fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Erdoğan, paylaşımında, 'Kudüslü Muhammed kardeşim ile dünyaya mesajımız şudur, Kudüs kırmızı çizgimizdir.' ifadesine yer verdi.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını açıklamasının ardından, Filistinliler, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria ve Gazze sınırında protesto gösterileri düzenlemiş, İsrail güçlerinin müdahalesinde yüzlercesi yaralanmıştı.

 

 

 

 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °