Tarih: 05.01.2018 16:28

2 adet cevizi suya koyarsanız?

Facebook Twitter Linked-in

 

Cevizin içerdiği Omega-3 yağlarının hem zayıflamada hem beyin sisteminde yararlı olduğunu yapılan araştırmalarda kabul ediliyor. Peki ceviz suyunun bir faydası var mıdır? 

2-3 adet cevizi suya koyup , süzülen suyu içmenin faydası say say bitmiyor. 

En bilinen faydası kolesterolu düşürmesi.  Ceviz suyu kolesterol değerlerini dengelerken, kişiye tokluk hissi verip zayıflamaya da yardımcı oluyor. Tatlı isteğini azaltıyor, iştahı kesiyor.

 

 

Karın şişkinliği,  gaz ve tuvalet problemleri çözüyor.  Yorgunluk, halsizlik giderirken, sinirleri ise yumuşatıyor. 
Troid değerlerini dengeliyor.

Emziren anneler, hamileler, diyabet, tiroid ve kolesterol hastaları için uygun olan ceviz suyu, karaciğeri  de güçlendirip hormonları dengeliyor.

Bu mucizevi suyun içindeki protein, yağ yakmayı hızlandırırken, içindeki omega 3 ise sinir sistemini koruyor.  Mükemmel bir detoks olan ceviz suyu ile vücudu adeta temizlikçi gibi temizliyor.

 

 

 
Ceviz suyu nasıl yapılır?


Bir gece önceden 2 adet cevizi geceden bir su bardağına koyun, ardından bardağı su ile doldurun.

Bardağın ağzını da bir çay tabağı yardımı ile örtebilirsiniz. Sabaha kadar suda bekleyen ceviz, suya tüm vitaminlerini bırakacaktır. İşte cevizin faydası da bu aşamadan sonra başlıyor. 

Sabah uyandığınız da ise aç karna önce bardaktaki suyu için, ardından da cevizleri afiyetle yiyin. Güne mükemmel ve sağlık başlayın? 

 

HABER:YASEMİN ALTUN

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —