HDP'li Vekilden Malumun İlanı: Bizden vatanseverlik...

Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı harekatı sürerken Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından harekata destek büyüyor. HDP'den ise 'malumun ilanı' dedirten bir açıklama geldi.

Güncel 24.01.2018 23:10:33 0
HDP

PYD ve bölgedeki diğer terör gruplarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, bu konuda kimsenin kendilerinden vatanseverlik beklememesi gerektiğini söyledi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye darbe üstüne darbe vurulmasını hazmedemeyen örgütün siyasi kanadı HDP'den yapılan küstah açıklamalara böylece bir yenisi daha eklendi. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek sıcak gündemi ve Afrin'e yönelik operasyonu değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili alarmda olduklarını belirterek, ''Bir ülkenin çıkarlarıyla şirket, parti hatta aile işleri birbirine karıştığında kimse bizden vatanseverlik namına suç ortağı olmamızı beklemesin'' diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 19 Temmuz 2015'te yaptığı bir konuşmada 'Sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz' sözleri ile büyük tepki çekmiş, dokulunmazlığının ardından da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Terör örgütü ile arasına mesefe koyamayan HDP kanadından sık sık Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve terörle kararlı bir mücadele yürüken hükümeti suçlayan açıklamalar yapılıyor. 

enpolitik.com


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °