TTB'ye malum iki partiden tam destek!

ABD'nin ABD'den PKK/PYD'ye yaptığı binlerce tırlık silah yardımını görmezden gelen Türk Tabipler Birliği'nin Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatına 'savaş' diyerek bitirilmesini istemesine CHP ve HDP'den tam destek geldi.

Güncel 27.01.2018 20:06:05 0
TTB

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik rahatsızlıklarını açıkça beyan edenlerin başında gelen Türk Tabipler Birliği'nin operasyonları savaş olarak nitelendirmesi ve sona erdirilmesine yönelik çağrısı büyük tepkilere neden oldu. Kamuoyunda büyük infiale neden olan açıklamalara Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki malum iki partinin milletvekillerinden destek geldi. 

CHP VE HDP TTB'NİN YANINDA SAF TUTTULAR
Türk Tabipler Birliği'ne destek ise hiç gecikmeden CHP'li ve HDP'li vekillerden geldi. HDP'li Meral Daniş Beştaş; resmi Twitter hesabından 'Hepimizin sağlığı için...#TTBninYanındayım' mesajını paylaşırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu; 'Herkese ve herşeye saldırmayı alışkanlık haline getirdiler... Sustukça daha da ileriye gidiyorlar... Şimdi de Mehmetçiğe duyduğumuz sevgiyi istismar ediyorlar... Memleketin bir yarısını terörist ilan ettiler... Bölünmenin eşiğine geldik... Yeter artık... #TTBninYanındayım' şeklinde Tweet attı. CHP'li Ali Şeker de TTB'nin yanında olduğunu paylaştığı mesajlarla duyurdu. 

Başarılı geçen operasyonda 380'den fazla terörist öldürüldü. Tabii bu durum terör sevicileri harekete geçirdi. Operasyonla ilgili sessizliği bozan Türk Tabipler Birliği 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlığıyla yayınladığı bildiride Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştirmişti. 

 

 


Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Pazar 36.7 ° / 23.9 °