Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Yasin Bölükbaşı, 'Teknoloji bağımlılığını, teknoloji marifetiyle çözmek için' başlattıkları egzersiz ve sağlıklı yaşam aplikasyonu HisApp mobil uygulamasının 100 binin üzerinde indiri
Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Yasin Bölükbaşı, 'Teknoloji bağımlılığını, teknoloji marifetiyle çözmek için' başlattıkları egzersiz ve sağlıklı yaşam aplikasyonu HisApp mobil uygulamasının 100 binin üzerinde indirildiğini söyledi.
Yasin Bölükbaşı, sporun demokratikleşmesi adına bir alan oluşturmak istediklerini belirterek, 'HİS spor kültürünü tabana yaymak adına kurulmuş bir federasyon. Toplum bilinçlendikçe ve ekonomik refah arttıkça kişinin bilinci de artıyor ve son yıllarda insanlar koşuyorlar, spor salonlarına üye oluyorlar, farklı farklı sporlar yapıyor.' dedi.
Fiziksel görüntüsü için spor yapanların çoğunlukta olduğunu dile getiren Bölükbaşı, 'Sağlık için yapanlar da var. Amacımız spor kültürünü yaygınlaştırmak. Burası aslında bir çatı federasyon, biz bütün branşlarla ilgileniyoruz. Hedefimiz topluma spor kültürünü aşılamak, tabana yaymak.' diye konuştu.
Federasyon olarak yetiştirdikleri 5 binin üzerinde antrenörün Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösterdiğini dile getiren Bölükbaşı, şöyle devam etti:
'Geçtiğimiz yıl teknoloji bağımlılığını teknoloji marifetiyle çözmek için bir uygulama başlattık. HisApp mobil uygulaması şu anda indirilen uygulamalar arasında ilk 100 içerisinde. Uygulamayı 100 binin üzerinde kişi indirdi ve kullanıyor. Aslında baktığımız zaman Türkiye?nin en büyük spor salonu. İnsanlar egzersizleri oradan takip edebiliyor.'
Uygulama 6 kıtada indirildi
Yasin Bölükbaşı, HisApp uygulamasının 6 kıtadan da ilgi gördüğünü ifade etti.
HisApp'ın örnek bir proje olduğunu ve dünyada ilk kez federasyon tarafından uygulamaya geçirildiğini aktaran Bölükbaşı, 'Bu işin öncüsüyüz. 72 ülkede indirildiğini biliyoruz. Eğer isterse aile hekimi kişinin günlük egzersizini bile takip edebiliyor.' bilgisini paylaştı.
İnsanların parklarda spor yaptığına dikkati çeken Bölükbaşı, 'HisApp mobil uygulamasıyla teknoloji üzerinden insanlara doğrudan ulaşmalıyız. Herkes spor salonuna gidemiyor ya da gitmiyor. Neticede bir maliyeti var. Bunun dışında insan tek başına spor yapmak istiyor. Bu nedenle biz de sahaya ineceğiz ve antrenörlerimizle parklarda spor yapan insanlarımıza yardımcı olacağız.' diye konuştu.
'Reçetelere egzersiz yazılmalı'
Sağlık için sporun 'es geçildiğine' dikkati çeken Yasin Bölükbaşı, reçetelere egzersiz yazılmasını önerdi.
Spor kültürünün tabana yayılması durumunda sağlık harcamalarının da düşeceğini belirten Bölükbaşı, 'Aile hekimi ilaç reçetesi yazdığında egzersiz reçetesi de yazmalı. Ailemizden de biliyoruz, anne babamız yürüyüş yaptığı zaman tansiyon problemi yaşamıyor. Spor sabah kalktığımızda diş fırçalama alışkanlığı gibi hayatımızda olmalı.' şeklinde konuştu.
Spor yaparak güne başlanması gerektiğini dile getiren Bölükbaşı, şunları kaydetti:
'İnsanın stres atması lazım bunu da spor ve egzersiz yaparak atabilirsin. Bunları iyi anlatmalıyız ve insanlarımıza yardımcı olmalıyız. Mobil uygulamamızla 100 binin üzerinde insana ulaştık ancak bununla yetinmiyoruz. Spor yaparlarken yardımcı olmak için sahaya ineceğiz. İnsanlarımızın parklarda sokaklarda insanlarımızın arasında yer alıp, onlara elimizden geldiğince yardım edeceğiz.'