Yoğurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yoğurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yoğurt suyunun faydaları arasında; troid sorununa iyi gelmesi bilinmektedir. Ayrıca içerdiği faydalı bakteriler nedeniyle sindirim rahatsızlıkları için de faydalıdır.

Yoğurt suyu; yoğurt içinde bulunan suyun katı yoğurt içeriğinden bir miktar çözerek yoğurttan ayrılan sıvı kısımdır. Bu sıvı kısım; B vitaminleri, kalsiyum ve bazı proteinler açısından zengindir. Günde bir su bardağı tüketilebilmektedir. Bir su bardağı yoğurt suyu yaklaşık 50 kaloriye denk geliyor. Esasında düzenli olarak yoğurt suyu temin etmek zor ancak yazımızda parmak bastığımız yer yoğurtta oluşan suyun israf edilmemesi ve tüketilmesi gerektiği yönünde. Bu zengin içerikli sıvının sağlığımız için bir takım faydaları da vardır.

 

Yoğurt suyunun faydaları arasında; troid sorununa iyi gelmesi bilinmektedir. Ayrıca içerdiği faydalı bakteriler nedeniyle sindirim rahatsızlıkları için de faydalı olabilir. Gaz şikâyetleri ve kabızlık sorunlarına da iyi gelebilmektedir. Özellikle doğal maden suyu ve yoğurt suyu karışımı halsizlik gibi sorunlara iyi gelmektedir. Ayrıca bu suyun tok tutucu etkisi de vardır bu nedenle zayıflamak isteyenler için ideal bir sıvı olabilir. Ayrıca kan şekerini dengeleyici özelliği de mevcut. İçerdiği B2 vitamini ile diğer mineraller ve proteinler nedeniyle kasların çalışmasına dayalı sporlarda sporcular için doğal bir besin takviyesi de olabilir. Yoğurt suyunun faydaları arasında en bilineni böbreklerde oluşan küçük taş ve kumların dökülmesinde etkili olması.

Not: Yoğurt suyu sadece besin değeri yüksek sayılabilecek bir besindir. Asla ilaç yerine geçmez. Yan etkileri bilinmemekle birlikte anılan faydaları bilimsel bilgi niteliğinde değildir.

 

Sağlıcakla Kalınız?

 

Kaynak: Organik yaşam felsefesi

Derya Budak/Enpolitik