Konu ile ilgili kamuoyunda tepkiler olduğunu ifade eden Ünal, kamuoyu nezdinde insanların dini hassasiyetlerinde, dini inançlarında, insanların dinle ilgili kabullerinde rahatsızlık oluşturacak, kız çocuklarına, kadınlara ya da günlük yaşama dair açıklamalar olduğunu anımsattı.
Mahir Ünal, ayrıca şunları söyledi: ''Hükümet Sözcümüz Bekir Bozdağ da açıkladı. Diyanet İşleri her şeyden önce bu konuda harekete geçti ve bu konuda bir çalışma yürütüyor. Bugün de burada özellikle dini ilimlerle ilgili bir kitap fuarındayız, yani asıl amacımız, asıl maksadımız toplumun din konusunda temel kaynaklardan Kur-an'dan, sünnetten, Hz Peygamber'in hayatından doğru bir şekilde dinini öğrenmesidir esas olan. Biz dinimizi fetvalar üzerinden öğrenmiyoruz biz dinimizi kaynaklar üzerinden öğreniyoruz. O yüzden bu mesele üzerinden hiç kimse bir 28 Şubat reklamı yapmaya kalkışmasın.'
'Seçim İttifakı'
Seçim ittifakıyla ilgili de konuşan Ünal, konunun hukuki altyapısının TBMM Anayasa Komisyonunda görüşüldüğünü, buradaki çalışmaların ardından konunun TBMM Genel Kuruluna götürülerek yasalaşacağını anlattı.
Siyasi partilerin kendi aralarındaki ittifak görüşmelerinin henüz başlamadığını belirten Ünal, 'Bu yönde açıklama yapan, farklı düşüncelerini ifade eden siyasi parti yöneticileri bu husustaki düşüncelerini paylaşacaklardır ama ittifak görüşmeleri başladıktan sonra siyasi partilerin yetkili kurumlarında bu hususlar değerlendirilmeye başladıktan sonra oluşacak olan ittifak protokolüdür aslolan. O yüzden bu işin öncesinde herhangi bir şekilde 'olacak olmayacak' tarzında meseleleri konuşmak için henüz daha çok erken.' ifadelerini kullandı.