Tarih: 19.03.2018 21:56

ABD yine YPG ağzıyla konuştu!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir titizlikle, sivil kayıpları gözeterek yürüttüğü Afrin Zeytindalı Harekatı, Afrin'in teröristlerden tamamen temizlenmesi ile devam etti. Afrin'in temizlenmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı:

'ABD, Afrin şehir merkezinden son 48 saat içinde gelen haberlerden derin kaygı duyuyor. Nüfusun çoğunluğunun Kürt olduğu  şehrin Türk silahlı kuvvetleri ve Türkiye'nin desteklediği güçlerin saldırı tehdidi nedeniyle  boşaltıldığı görülüyor. Bu bölgede zaten kaygı verici durumda olan insani durumu zorlaştırıyor. BM kurumları Afrin'den giden nüfusun yüzlerle, binlerle ifade edildiğini bildiriyor, bu insanların acil barınmaya ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardıma ihtiyacı var. Afrin'deki yağma haberlerinden de kaygılıyız. Afrin'deki duruma ilişkin ciddi kaygılarımızı defahatle Türk yetkililere söyledik' dedi. 

Amerika yaptığı son açıklama ile Harekatın ilk gününden bu yana sivil hassasiyet gözeten, temizlediği köy ve kentlere ilk önce insani yardım götüren, sağlık ekipleri ile müdahale eden Türkiye'nin çabalarını görmezden gelerek, terör örgütü YPG'nin önceki gün yaptığı açıklamalara benzer bir açıklama yaptı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —