'Söz, tüm taşeron işçilere kadro vereceğim!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Bakan Sarıeroğlu'nun açıkladığı taşerondan kadroya geçen işçi sayısının beklentilerinin altında olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, taşerondan kadroya geçen işçi sayısının bekledikleri gibi olmadığını belirterek, bütün taşeron işçilere kadro verceğine dair söz verdi.

Grup Toplantısı'nda çok sayıda kadın bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, 'Çiçek tarlası gibisiniz. Son derece güzel.' diye seslendi. 

'Kadınlar çağdaş Türkiye'nin inşasını sağlayacaklar'

 Ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti kadınların getireceğini anlatan Kılıçdaroğlu, 'Kadın-erkek eşitliğini savunanlar, yine sizler olacaksınız. Hayatın her alanında kadınlar mücadele edecek, kadınlar olacak ve kadınlar çağdaş Türkiye'nin inşasını sağlayacaklar. Bundan yüzde yüz eminim.' değerlendirmesinde bulundu. 

Kadınların, 'Kadınlar sahneye' sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, 'Önce o zatı sahneye çıkaracağım ben. Bütün dünya görsün diye çıkaracağım onu.' dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki satır başlıkları ise şöyle oldu:

'Her kadın bir Kuvayı Milliyecidir'

Tek adam rejimini yıkacağız. Dikta yönetimini ve diktatörü oradan alacağız, alaşağı yapacağız. En büyük korkuları kadınlar. O nedenle diyorlar ki kadınlar evde otursun. Kadınlar yeri geldiğinde evinde oturacak yeri geldiğinde hakkını aramak için caddeye de sokağa da inecek. Kadınlara güveniyorum. Bu ülkenin kadınları demokrasi istiyor. Bu ülkenin kadınları eşitlik, daha fazla söz hakkı istiyor. Her kadın bir Kuvayı Milliyecidir.

'Taşeron işçilere kadro vereceğim' 

Taşeron işçilerle ilgili beklediğimiz tablo gerçekleşmedi. Taşeron işçilerini ilk kez 2.5 yıl önce dile getiren parti CHP'dir. Sözde kadro verdiler ama binlerce kişiye kadro vermediler. Bütün kadın kardeşlerimin önünde söz veriyorum. Halkın iktidarında kim olursa olsun bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim, söz.
Bakana yemek götüren garsona kadro vermediler. Arabaya kadro verdiler, o arabanın şoförüne kadro vermediler. 

'KHK çıkar faizi sıfırla'
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: 'Sen faizden şikayet edip indiremiyorsan oradan ayrılacaksın. Hadi diyelim özel bankaralar gücün yetmiyor, devlet bankaları için KHK çıkar faizi sıfırla. Esnaf kardeşime sözüm söz seni faizden de borcundan da kurtaracağım.'

Kaynak: tr.sputniknews.com