'Polis Teşkilatı devletin paratoneridir'

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Polis Teşkilatı'nın 173?üncü kuruluş yıldönümüne dikkat çekerek, teşkilatın devletin adeta paratoneri oluğunu belirtit.

Günde 9.04.2018 17:46:37 0

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Polis Teşkilatı'nın 173?üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada emniyet teşkilatının barış ve kardeşliğin teminatı olduğunu belirterek iç güvenlik ve devletin bekası yönünde çok yönlü çalışan Polis Teşkilatının tüm zorluklara karşı görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade ederek devletin paratoneri olduğunu kaydetti. 

'Devletin sigortası'

173 yıldır Polis Teşkilatı?nın bulunduğu coğrafyada huzuru, insanlar arası barışı ve asayişi sağlamak adına büyük çabalar sarfettiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Polis Teşkilatı üstün disiplin ve sorumluluk anlayışıyla an geliyor madde bağımlılarıyla uğraşıyor, an geliyor terörü önleme adına terörle uğraşıyor, an geliyor insanlar arası çıkan problemleri çözmek için bir noktada arabuluculuk yapıyor. Bu denli başarıyla çalışan Polis Teşkilatı bu nedenle bir manada devletin sigortası gibi, paratoneri gibi de çalışıyor? dedi. 

Emniyet güçlerinin, icra ettiği görevler bakımından barış ve kardeşliğin garantisi olarak, fedakarlığın ulaşabileceği en zirve noktanın da örneğini sergilediğini belirten Özdağ, ?Görev uğruna evladından, eşinden, anne ve babasından aylarca uzak kalarak, milletin geleceğini korumak adına canını feda etmeyi göze alan polislerimiz, karşılığı ödenemeyecek özverili duruşları ile millet ve devlet aşkının erebileceği boyutları da böylece ortaya koymaktadır. Emniyet hizmeti, içinde fazlasıyla zorluk barındırırken, polisimiz bu görevi bir an olsun geri durmadan ifa etmektedir. Hain terör unsurlarının korkulu rüyası haline gelen polislerimiz, terörün ve teröristin karşısında, milletin bütünlüğü ve bekasının en büyük güvenceleri arasındadır. Bu sebeple milletimiz, polis teşkilatımıza hak ettiği değeri vermekte ve minnet duymaktadır' ifadesinde bulundu.

?İnsanların vicdanı kendi polisidir?


?İnsanların vicdanı kendi polisidir? diyerek sözlerine devam eden Özdağ, ?Polislerimiz, karşılığı ödenemeyecek özverili duruşları ile millet ve devlet aşkının erebileceği boyutları ortaya koymaktadır. Her bir kişinin başına polis dikemezsiniz ama vicdanlarımızı polis kabul edebiliriz. Bir yandan vicdanımızı polis kabul edeceğiz, eğitileceğiz. Bir diğer yandan da hukuka riayet edeceğiz. Polis Teşkilatı 173 yıldır hukuk çerçevesinde görevini layıkıyla yapıyor. Bu vesileyle tüm Emniyet Teşkilatında çalışan Genel Müdüründen, Müsteşarına, Emniyet Müdüründen alt kademe personeline varıncaya kadar tüm personelin bu önemli haftalarını kutluyorum. Daha nice yıllara sağlık ve huzur içerisinde kavuşmalarını diliyorum. Daha huzurlu bir toplumu hep birlikte inşa edeceğiz inşallah? diye konuştu.

 


Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °