Tarih: 21.04.2018 12:44

Tiftik keçisine rekor fiyat

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi fiyat

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan destekleme kararnamesinde damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri tarafından yapılan tiftik alımlarının da destekleme kapsamına alınmasının tiftikte yeni bir dönem başlattığına dikkat çeken Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, ?Bu yıl üçüncü kez Ankara Keçisi yetiştiricilerinden tiftik alımı yapacağız. Oğlak tiftiğini 20 TL, ana mal tiftiği 18 TL ve tali tiftiği de 3 TL?den alacağız? dedi. 

Kılınç, ?2018 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararname ile Ankara Keçisi yetiştiricisine tiftik kilo başına ödenecek destek 30 TL olarak belirlendi. Bizde yetiştiriciden oğlak tiftiğini 20 TL?ye, ana mal tiftiği 18 TL?ye ve tali tiftiği 3 TL?ye alacağız. Bu şartlarda yetiştiricinin eline bir kilo tiftik başına en az 50 TL para geçmiş olacak? ifadelerini kullandı. 
İki yıldır ödemeler sırasında yetiştiricilerden hiçbir kesinti yapılmadığını vurgulayan Kılınç, 'Birliğimizin açıkladığı fiyatlar net olup açıklanan fiyattan müstahsil kesinti yapılmasını doğru bulmuyoruz. Yetiştirici ile çalışan müesseseler tüm kesintileri dikkate alıp yetiştiriciye yatıracağı net fiyatları açıklamalı' diye konuştu. 

Kaliteye dayalı fiyatlandırma 
Kılınç, geçmiş dönemlerde kaliteye bakmaksızın tiftik alımı yapılmasının kaliteli üretim yapan yetiştiricilerin demoralize olmasına neden olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: 
?Biz kaliteye dayalı bir alım politikası gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz iki yıl olduğu gibi bu yıl da oğlak, anamal ve tali olarak üç ayrı kategoride alım yapacağız. Alım öncesi eksperler yetiştiricileri dolaşarak kaliteli tiftik, tasnif ve tefrik konusunda üyelerimizi bilgilendiriyor. Alımlar ise yine tefrik bilgisi olan eksperler tarafından yapılacak. Sanayicinin istediği kalitede tiftik alımı yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Önümüzdeki yıl kalite standartlarını daha geliştirmeyi ve kalite gruplarını daha da artırmayı düşünüyoruz. 29 mikron tiftik ile 42 mikron tiftik aynı fiyata satılmayacak. Islah yapan, Ankara Keçisine bakan ve sürüsüne yatırım yapan yetiştirici daha fazla kazanacak. Hedefimiz üreticinin elinden tüm tiftiği almak değil. Açıkladığımız rakamlarla piyasayı belirlemek ve üreticinin daha çok kazanmasını sağlamak.' 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —