İngilizce Öğrenirken Ezberci Eğitimden Uzak Durun!

İngilizce öğrenirken ezber yapmanın ne kadar anlamsız olduğunu zamanla daha iyi anlarsınız. Mantık yürüterek öğrendiğiniz İngilizce bilgileriniz hafızanızda iken ezber yaparak öğrendiğiniz İngilizce bilgileriniz çoktan hafızanızdan

Eğitim 27.04.2018 15:50:57 0
İngilizce Öğrenirken Ezberci Eğitimden Uzak Durun!

İngilizce öğrenirken ezber yapmanın ne kadar anlamsız olduğunu zamanla daha iyi anlarsınız. Mantık yürüterek öğrendiğiniz İngilizce bilgileriniz hafızanızda iken ezber yaparak öğrendiğiniz İngilizce bilgileriniz çoktan hafızanızdan gitmiştir. Bu yüzden doğru bir eğitim kurumundan ezberden uzak eğitim almanız size daha çok fayda sağlayacaktır. İngilizce öğrenme konusundaki eksiklerinizi giderebileceğiniz birçok eğitim kurumu vardır. eğitim kurumu seçiminde öğrenci yorumlarına bakmanız iyi bir eğitim için gereklidir. Kendinize faydalı olmak istiyorsanız İngilizce eğitime olan ilginizi bir kat daha arttırmanız gerekecektir. aksi halde İngilizce bilmeyenlerin içerisine kendinizi de dahil ederek büyük eksikliğinizi kabul etmiş olursunuz. İngilizce aylar, mevsimler, saatler ve fiiller İngilizce öğrenirken ezber yeteneğinizin ağırlık bastığı konulardır. Bu yeteneğinizi bu konularda göstermeniz ilerde İngilizce öğrenmek için ayırdığınız zamanın boşa gitmesi demektir. Ne kadar düzenli bir İngilizce öğrenirseniz öğrenin eğer temelinde ezber varsa boşa zaman kaybı demektir. Zorunluluk hissini yaşadığınız sürece İngilizce öğrenmeniz daha zor bir hale gelebilir. profesyonel alanda İngilizce öğrenmek için seçeceğiniz kurumun önemi büyüktür. İngilizcede belli başlı gramer kuralları vardır. gramer kuralları filin alacağı eke göre değişkenlik göstermektedir. Sözcükler kesinlikle ek almaz. Örneğin aylardan ?Ocak? sözcüğü hangi cümlede kullanılırsa kullanılsın ?January? olarak kullanılır. Fakat Türkçe de her sözcük ek alır. Türkçede ?Ocakta size geleceğim? cümlesinde sözcük ek alırken ?I will come to you in January? şeklinde farklı ekler kullanılır. Kısacası İngilizce kolay fakat dikkat isteyen bir dildir.

İngilizce konuşmak her bireyin gözünü korkudan bir olaydır. Eğer ki ufak tefek bilgiye sahipseniz bile konuşurken ne konuşacağınızı dahi bocalayabilirsiniz. Telefon ile konuşurken mimiklerinizi kullanmadığınız için doğru ve diksiyonu düzgün bir şekilde konuşmak çok önemlidir. özellikle yabancı ortaklı ya da kaynaklı bir firmada çalışıyorsanız karşınızdaki kişiye doğru bilgi aktarımı yapmanız çok önemlidir. muhtemelen tanımadığınız bir kişiye duygularınızı ya da anlatmak istediğinizi anlatırken İngilizce telefon konuşma kalıpları işinize çok yarayacaktır. Standart bir konuşma yaparken örneğin şirketin yönetici asistanı biriminde çalışıyorsanız karşınızda İngilizce konuşan kişiye yardımcı olmak açısından ?Do you mind waiting a few minutes?? şeklinde soru yönlendirirsiniz. Arayan kişiyi yetkili birime aktarmak için müsaade istersiniz. Bu da ?Sizi birkaç dakika bekletebilir miyim??şeklinde standart bir kalıptır. Size zaman kazandırdığı gibi İngilizce bilmeseniz dahi belli başlı kalıpları kişiye ileterek neden beklediğinin bilincinde olduğunu sağlayabilirsiniz. İngilizce öğrenirken bu gibi kalıpları ezberlemenize gerek yoktur. cümlede geçen sözcüklerin anlamlarını bilmek için birkaç kez cümle içinde amacına uygun kullanmanız gerekir. karşınızdaki kişiye ?Aradığınız için teşekkürler? derken ?Thanks for calling? cümlesini kullanarak konuşmayı sonlandırabilirsiniz. Birçok kişinin öğrenmesi gereken bu bilgiler özellikle büyük şirketlerde İngilizce bilmenin gerekliliğini kanıtlar niteliktedir. İleriye dönük güzel bir statüde çalışabilmeniz için İngilizce eğitiminin en azından birkaç kurunu almış olmanız gerekir. zamanla İngilizce içerikli yazışmalar yaparak ya da merak ederek İngilizcenizi daha profesyonel hale getirebilirsiniz.

İngilizce öğrenebilmeniz için fırsatları kendiniz yaratabilirsiniz. Örneğin İngilizce öğrenmenin başlangıç seviyesinde iseniz İngilizce şarkılar dinleyerek ya da romanlar okuyarak anlamaya çalışabilirsiniz. Özellikle roman okuyarak bilmediğiniz sözcüklerin altını çizmeniz bilmediğiniz sözcükleri öğrenmenizi kolaylaştıracaktır. Birçok yararlı mobil uygulamayı seçerek profesyonel hale getirdiğiniz İngilizceniz ile iftihar edebilirsiniz. Engly Blog seçeneklerinden faydalanarak İngilizce öğrenmenin kolay yolları neler ise fikir alışverişlerinde bulunabilirsiniz. Kısacası İngilizce öğrenmek için çareler aramak başardığınızın kanıtı olabilir. Öğretilenin dışına çıkmamak yerinde saymanıza neden olacağı için sürekli İngilizce içerikli bilgileri okuma, anlamaya çalışmak gerekir. aynı zamanda konuşarak İngilizce öğrenmek de size çok şey katacağından İngilizce yazışma arkadaşları tercih ederek günlük konuşmalar yapabilirsiniz. İngilizce seviyeniz ilerlediği zaman ise İngilizce sohbetler edebilirsiniz. İngilizce öğrenebilmeniz için birçok kaynak ve nedeniniz varken halen İngilizce öğrenemiyorsanız yeteri kadar İngilizce öğrenmeye eğiliminiz yok demektir. Ne istediğini bilen bireyler her zaman daha çok kazanır. Bu yüzden kendinize ve etrafınızdaki insanlara faydalı bir birey olabilmek için ihtiyacınızın ne olduğuna ve nasıl karşılayacağınıza dair doğru araştırmalar yapmalısınız. Günümüzde en gerekli ihtiyaçlarımızdan sayılan İngilizce her bireyin öğrenmesi gereken diller arasındadır. çok uluslu bir şirkette alanınıza uygun çalışabilmeniz için İngilizce sözcükleri, fiilleri, gramer ve konuşma kalıplarını iyi bilmeniz gerekir.
 


Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °
Pazartesi 37.7 ° / 25.6 °