Tam bin 500 akülü araç dağıttı!

Engelli dostu olarak partili partisiz her kesimden takdir toplayan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 7 yılda toplam bin 500 son model akülü aracı bedensel engelli vatandaşa dağıttı.

Güncel 8.05.2018 17:29:55 0
Tam bin 500 akülü araç dağıttı!

 

Engelli dostu olarak partili partisiz her kesimden takdir toplayan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yurtdışındaki arkadaşlarının sponsorluğuyla 80 bedensel engelli vatandaşa son model akülü araç dağıttı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özdağ, ?Bu araçlardan yaklaşık 20 tanesini Samsun, Kırşehir, Ankara, Çanakkale, İstanbul gibi başka illere de gönderdim. Milletvekili olduğum 2011 yılından bu yana da toplam bin 500?ü aşkın akülü araç, binlerce beyaz baston, tablet bilgisayarlar dağıttık. Engelli vatandaşlarımızın her an ve daima yanlarındayım. Peki neden? Çünkü hep birlikte el ele gönül gönüle engelsiz bir dünya oluşturmamız gerekiyor? diye konuştu. 


Dağıtılan akülü araçlar, tabletler, beyaz bastonlarla amaçlarının bir yandan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırarak okumalarına, yeni bilgilerle, eğitimle donanmalarına aracılık, öncülük etmek bir diğer yandan da almış oldukları eğitim, bilgi, birikim ve tecrübeyle üretken insan olmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Özdağ, ?Okurlarsa, üretici insan olurlarsa aynı zamanda devlete, millete faydalı meslek sahibi olacak bu vatandaşlarımız? dedi.

Akraba evliliklerine dikkat çekti

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma adına katma değerler kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Özdağ, son olarak dağıttıkları akülü araçların yurtdışında bulunan arkadaşlarının sponsorluğunda getirtildiğini kaydetti. Özdağ'ın hediye ettiği akülü araçların fiyatları  15 ile 20 bin tl  arasında değişiyor.

Özdağ toplum yapısında akraba evliliklerine dikkat çekerek, ?Akraba evliliklerine çok rastlıyoruz ama bu evliliklerin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekiyor. Diğer bir yandan iş, trafik ve spor kazalarına karşı çok dikkatli olmalıyız. Bu hususta şunu ifade etmek istiyorum; Önümüzde yaz sezonu var. Özellikle gençler denize atlarken balıklama atlamayı çok seviyorlar. Belki görsellik olarak güzel görünüyor ama beraberinde çok büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Atlama kalırken sakatlanan gençlerimiz var. Bu konuda hem çok dikkatli hem de uyarıcı olmalıyız? şeklinde konuştu. 


'Sosyal devletin gereği'

AK Parti iktidarları döneminde 16 yıldır sosyal bir devlet olmanın gereğinin yerine getirildiğini kaydeden Özdağ, ?Engellilere istihdam yaratarak devlet dairelerinde işe yerleştiriyoruz. Yerleştiremediklerimiz ise engelli maaşı almaya devam ediyorlar. Engelli evde bakım hizmeti ve ücreti veriyoruz. Engellilerin tüm aletlerini ücretsiz olarak temin etme noktasında kanunlar çıkardık, şimdi de beyaz bastonu reçeteli olarak ücretli dağıtıyoruz. Otistik engelli çocuklarla ilgili olarak Manisa Organize Sanayi bölge Yönetimiyle beraber korumalı iş merkezini oluşturduk. Şu an 90 öğrencimiz ZEKA?da hem meslek öğreniyorlar hem de ürettiklerinin, emeklerinin karşılığında ücret alıyorlar. Anne babalar 3-5 gün bu iş merkezine çocuklarını bırakıp bir yerlere gidebiliyorlar, gözleri arkada kalmıyor çünkü aynı zamanda misafirhanede mevcut burada. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırma adına çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi. 

 


Pazar 31 ° / 21.8 °
Pazartesi 29.3 ° / 20.3 °
Salı 25.1 ° / 18.2 °