Tarih: 11.05.2018 14:11

Meteoroloji uyardı: Ankara için kritik saatler

Facebook Twitter Linked-in

Meteroloji Genel Müdürlüğü il il kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İşte meteorolojiden iller için alınan kuvvetli sağanak yağışı uyarısı...

Ankara için sel uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 3 saat boyunca (13.00-16.00 TSİ) Ankara il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sakarya ve Kocaeli çevresinde

12:00 ila 15:00 saatleri arasında, 3 saat boyunca, Sakarya il geneli ile Kocaeli merkez, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Kurak geçen Nisan ayından sonra Mayıs ayıyla birlikte yağışlı sistemin etkili olduğu ve yer yer kuvvetli yağışların görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi?nde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Adıyaman, Kilis) yarın (11.05.2018 Cuma), Cumartesi ve Pazar günleri de yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların oluşturabileceği; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —