Seçim gündeminde 'Diyarbakır mitingi' tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir mitinginde, CHP'nin adayı İnce'nin Diyarbakır mitingine ilişkin konuştu. Mitinge katılanların tamamı HDP'li diyen Erdoğan'ın bu söylemi kısa sürede gündem yaratırken, İnce'den de Erdoğan'a cevap geldi

Güncel 12.06.2018 17:50:00 0
Seçim gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstihbarattan aldığım bilgiye göre bu mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP?li. Bir tane Türk bayrağı yok. Bunların kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada. 

Mesela FETÖ ile mücadele ve bu ihanet çetesinin ele başının Türkiye?ye iadesi için ne düşünüyor?

Bunlar kimden yana olduklarının yanında değil. Bunlar kayış attılar. Bunlar yalanı söyler, iftirayı atar sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını dönerler.' dedi.

İnce tweet attı

Siyasi gündemin yönünü değiştiren açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefetin adayı İnce'den twitter üzerinden yanıt geldi. 

İnce, attığı tweette, 'Benim mitingime katılanlarla ilgili istihbarattan bilgi almış! İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir? İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini ENİŞTENden öğrenmek zorunda kaldın. İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış! Benim mitinglerime geçmişte AK Parti'ye oy vermiş yurttaşlarımız da katılıyor, herkes katılıyor. Bu bilgiyi istihbarat vermez, vermeye cesaret edemez sana ama ben vereyim' ifadelerini kullandı



Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °