Tarih: 04.09.2018 20:26

Yeni yapılan asfaltı 'kirletmemek' için terliğini çıkaran Endonezyalı çocuklar...

Facebook Twitter Linked-in

256 milyonluk nüfusu ile dünyanın en kalabalık ada ülkelerinden biri olan Endonezya'da çekilen fotoğraflar ülkedeki gelir adaletsizliğini bir kez daha hatırlattı. 

G20 üyesi olan ve dünyanın önde gelen ekonomilerinden birine sahip olmasına rağmen Endonezya'da yaşanan gelir dağılımındaki adaletsizlik, fakirliğin boyutlarını gittikçe arttırıyor. 

Endonezya'daki gelir eşitsizliğini inceleyen İngiliz yardım kuruluşu Oxfam dört iş adamının servetinin 100 milyon insanın gelirinden daha fazla olduğunu açıkladı. Dört iş adamının 30.7 milyar dolarlık serveti, ülkedeki en yoksul 100 milyon insanın gelirine bedel. Endonezya'da 93 milyon insan Dünya Bankası'nın günlük açlık sınırı olarak belirlediği paradan çok daha az kazanıyor.


Endonezya'da nüfusun yaklaşık yarısı günde 2 ABD dolarının altına gelirle çalışırken, diğer yarısı görece daha iyi koşullarda, bir zümre ise çok daha iyi koşullarda yaşıyor. 

Sosyal medyaya yansıyan çocukların görüntüleri ise hem düşündüren hem de yürekleri burkan cinsten oluyor. 

Bir grup çocuk yola dökülmüş asfalta, büyük bir değer biçerek, terliklerini çıkarıyor ve asfaltta çıplak ayakla oyun oynamaya çalışıyor...


kaynak: twitter.com (@aErzurum)
haber: enpolitik.com / Melek S. Tunç




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —