Emeklilikte Yaş Düzenlemesi'ne Meclis'ten ret

TBMM'de EYT Araştırma Komisyonu kurulup kurulmayacağına ilişkin yapılan oylamadan 'ret' çıktı. AK Parti ve MHP Genel Kurul'da yapılan oylamada ret oyu kullandı.

Günde 24.10.2018 22:41:00 0
Emeklilikte Yaş Düzenlemesi

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne yönelik verdiği Meclis araştırma önergesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü ve işsizliğin önüne geçilerek yeni istihdam olanaklarının yaratılması amacıyla verdiği Meclisaraştırma önergesinin ön görüşmesi yapıldı.

Meclis araştırma önergesinin öngörüşmesinde söz alan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, bu meselenin partiler üstü olduğunu, sağcısı, solcusu, dindarı, herhangi bir görüşten insanının olmadığını söyledi.

Bunun bir mağduriyet sorunu olduğunu dile getiren Ergun, 'Devletimiz adına siyaset kurumu, bu insanlarımızı mağdur etmiş, kanun geriye doğru yürümüştür. Onun için bunu hep birlikte çözelim, emeklilikte yaşa takılanları oy devşirme alanı görmeyelim, popülist yaklaşımlara kurban etmeyelim. AK Parti Grubuna sesleniyorum, bu komisyona 'evet' derseniz, vatandaştan en çok alkışı siz alacaksınız. Bu aynı zamanda Meclisimizin itibarına yönelik tarihi bir dönemeç.' diye konuştu.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, emeklilikte yaşa takılanların keyfiyete bağlı şekilde yapılan düzenlemeyle haklarının gasbedildiğini savundu.

TBMM'de EYT Araştırma Komisyonu kurulup kurulmayacağına ilişkin yapılan oylamadan 'ret' çıktı. AK Parti ve MHP Genel Kurul'da yapılan oylamada ret oyu kullandı.

Yaşa takılanlarla ilgili düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda reddedildi. AK Parti ve MHP ret oyu kullandı. 

MHP'den yapılan açıklamada 'MHP'li vekillerin oylamada ret oyu kullandığı' vurgulandı. 

Ayrıntılar geliyor...


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °