Cihan Canuyar neden Millet ittifakından aday adayı olduğunu anlattı

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde İYİ Parti ve CHP'den oluşan Millet İttifakının Adayı olarak kimin açıklanacağı merakla bekleniyor...

Güncel 27.01.2019 20:49:00 0
Cihan Canuyar neden Millet ittifakından aday adayı olduğunu anlattı

Millet ittifakında adaylıkta Manisa'da şansı ön planda gözüken isimlerden biri de Cihan Canuyar. Baba hatta dededen siyasetin içinden gelen Canuyar Babası Ümit Canuyar'dan devraldığı siyasette hizmet bayrağını en ileri seviyeye götürmeye kararlı.

İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Cihan Canuyar, Ulusal Ajans Genel Yayın Müdürü Gazeteci Hakan Özen'in sorularını cevaplandırdı.

 İşte röportajın detayları;

 Özgeçmişiniz? 

1980 yılında Manisada doğdum;ilk,orta ve lise eğitimimi Manisada aldım;daha sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve ticari ilimler fakültesi Kamu yönetimi bölümünde eğitim hayatıma devam ettim..Eğitim hayatım bitince baba mesleği olan seracılık alanında faaliyet göstermeye başladım,hâlâ da bu alanda iş hayatımı sürdürüyorum..Dedem 1946 yılında Demokrat parti'yi Manisa'da kuranların arasındadır;dedem YETER SÖZ MİLETİNDİR diye haykıranlardandır;bu durum benim için gururların en yücesidir.


Siyasi ve iş tecrübeniz? 

1960 ihtilalinde dedem Demokrat parti ileri gelenlerindendir;partisi kapatılıp psikolojik baskıya muhattap kalmıştır,adları düşüklere çıkmıştır;sevgili dedem yine de mücadelesine devam etmiş ve 1961 yılında Adalet Partisinin Manisa'daki kurucuları arasında yerini almıştır..Süreçte bu mücadeleye babam Ümit Canuyar ve rahmetli amcam Selahattin Canuyar da katılmıştır.Babam 1973 yılında Adalet partisi Manisa merkez ilçe başkanlığı,1979 yılında ise Adalet partisi Manisa il başkanlığı yapmıştır;Rahmetli amcam ise 1979'da Adalet Partisi Manisa merkez ilçe başkanı olmuştur... Maalesef ki yine bir ihtilal ile;12 Eylül 1980 ihtilali ile zorla ve kanunsuzca tüm partiler kapatılmıştır. Babama siyasi yasak getirilmiştir.Ancak babam yasaklı olmasına rağmen Doğruyol partisini Manisa'da kurdurmuş ve siyasi yasagi kalkınca da il başkanı olmuştur.1986 ara seçiminde Özal'ın en güçlü döneminde Manisa'da Mehmet Keçeciler'i mağlup ederek milletvekili olmuş ve bu görevine 3 dönem devam etmiştir. Rahmetli amcam ise 80'li yıllarda önce Doğruyol Partisi Manisa merkez ilçe başkanlığı sonrasında ise Manisa il başkanlığı yapmıştır... Tansu Çiller sonrası oluşan parti içi antidemokratik yapıyı tasvip etmeyen ailem siyaset sahnesinden çekilmiştir..Biz her daim YETER SÖZ MILLETINDİR sloganının ardından gittik ailece.... Bendeniz dedemin kurduğu, babamın ve amcamın uzun yıllar mücadelesini verdiği partime vefa borcumu ödemek üzere 2006 yılındaki il kongresinde Doğruyol Partisi il yönetimine girdim ve basın ve propagandadan sorumlu il 2. başkanı oldum. Akabinde 2010 yılında Doğruyol partisi ve Anavatan partisi birleşmesinden sonra da Demokrat parti Manisa teşkilat başkanlığı görevini üstlendim... 

Neden Adaysınız? 

2012 yılında siyasete ara verdim;çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaparak siyaset hayatında görüşlerimi ortaya koymaya devam ettim. Yıllar içerisinde şahsıma gelen hiçbir teklifi kabul etmedim;makam,mevki ve güç hırsım olmadı..16 Nisan referandumu sonrasında iktidarın ve sayın Cumhurbaşkanının aşırı bir güce sahip olmasını demokrasiye aykırı buldum ve aktif siyasete dönmeye karar verdim;bu anlamda yeni kurulan İYİ partiyi bu bağlamda milliyetçileri ve merkez sağ tandanslıları birleştirecek bir çatı olarak gördüm ve Mart 2019 yerel seçimleri için Manisa Büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı oldum. Şu anki belediye başkanımız 2009 yılında aslında bugünkü millet ittifakının oyları ile başkan seçildi,şu anda saf değiştirmesini doğru bulmuyorum.

Projeleriniz?

 Halkımız Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e ulaşamadıklarını söylüyor. Başkanımızı göremediklerini söylüyorlar; işte en büyük sorun budur; bir belediye başkanı her daim hemşehrileri iç içe olmalıdır;biz ilk önce buna talibiz,halkın içinde bir belediye başkanı... Manisa Büyükşehirler arasında metrosu olmayan nadir illerden; 10 senedir metro ile ilgili bir düşünce ya da atılım var mı? 320 milyonluk belediye binası biraz daha bekleyebilir ve metro gibi marjinal bir projeye başlanılabilirdi. Yıllardır yılan hikayesi gibi bir teleferik projesi var;ama ortada eseri yok... Koskoca büyükşehirde insanların çoluk çocuğu ile gideceği bir hayvanat bahçesi bile yok. Avmlere karşıyım;belediyenin avm yapmasına karşıyım,benim esnafım sıkıntıda;doğu caddesi ile ilgili mükemmel bir projemiz var,arkadaşlar alt yapısını hazırlıyorlar,aday olmazsak ta aday olan arkadaşımıza sunacağız.


Sizce Manisa'nın en büyük sorunu nedir ve çözüm önerileriniz?

Yağmurlardan sonra gördük,güzel şehrimiz ne hale geldi;alt yapı büyük sorun; öncelik alt yapının tamamlanması bizim için. İlçe teşkilatlarımız ile birlikte her ilçemizdeki sorunları tespit ediyor ve çözümleri projelendiriyoruz; seçimde biz her ilçeyi almaya talibiz ama alamadığımız ilçe olursa da başka partiden gibi bir ayrıştırmaya gitmeyecek ve hepsi ile koordineli çalışacağız. Burası Şehzadeler şehri, burası demokrasinin kalesi Manisa,çok şey hak ediyor... Ben sözlerime son verirken Manisa'mızda birçok güzel iş yapan sevgili başkanımız Cengiz Ergün'e de şükranlarımı sunuyorum. Biz çok daha fazlasını yapmaya talibiz,bu bir bayrak yarışı.


kaynak: ulusalajans



Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °