CHP'li vekile babalık davası

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça hakkında gündeme gelen haber herkesi hayretler içinde bıraktı. Evli ve iki çocuk babası olan CHP'li Havutça'ya gayrimeşru ilişkiden doğan çocuğu için babalık davası açıldı. İlişkisini kabul

CHP Balıkesir Milletvekili, evli ve iki çocuk babası Namık Havutça'ya gayrimeşru ilişkisinden doğduğu iddia edilen bebeği için babalık davası açıldı. Havutça, bebeğin kendisinden olmadığını iddia ederken, anne Hülya K. ile olan ilişkisini kabul etti. Havutça ile 2 yıla yakın süren bir ilişki yaşadığını ve sonrasında hamile kaldığını söyleyen bebeğin annesi Hülya K., 'Ben doktorum, para peşinde değilim. Bu bir uçkur davası da değil. Ama sırf siyasi geleceği için çocuğunu inkâr eden birini toplum da tanısın bilsin istiyorum. Parti içinde üst düzey çok insanla konuştum. Durumu anlattım. Ama özel hayat deyip konuyu kapatmayı tercih ettiler' dedi.

'DNA TESTİNDEN KAÇIYOR'

2012'de resmi bir kurumdaki işinin çözülmesi için TBMM'ye giderek Havutça ile görüştüğünü söyleyen Hülya K., 'Ortak bir tanıdığımız aracılığıyla yanına gitmiştim. Sonrasında beni yemeğe davet etti. Görüşmelerin devamında da ilişkimiz başladı. Hamile kaldığımı öğrendiğinde Havutça çok sevinmişti. Hatta birlikte çocuğumuzun geleceğini planlamıştık. Hangi okula gideceğini bile konuşmuştuk. Sürekli benden bir çocuğu olmasını çok istediğini söylüyordu' diye konuştu. Çocuğu doğurduktan sonra Havutça'nın kendi kızına sahip çıkmadığını söyleyen Hülya K. sözlerine şöyle devam etti: 'Bunun üzerine mahkemeye başvurup babalık davası açtım. Ama sürekli olarak DNA testi yaptırmaktan kaçındı. CHP Genel Merkezi'ne gittim. Orada partinin ileri gelenleriyle defalarca görüştüm. Bana özel hayat deyip konuyu kapattılar. Benim derdim birilerinden para koparmak değil. Ben çocuğumun haklarının peşindeyim. Çocuk hakları diye çığırtkanlık yapan bir partinin bu durumu içler acısıdır.'  (Sabah)