91'inci Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Amerikan sinema endüstrisinin en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar Ödülleri sahiplerini buldu.

Kültür-Sanat 25.02.2019 10:21:00 0
91

 Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu?nda düzenlenen 91. Akademi Ödül Töreni 30 yıldır ilk kez sunucusuz yapıldı. Roma, The Favourite (Sarayın Gözdesi), Black Panther, Bohemian Rhapsody, BlacKkKlansman (Karanlıkla Karşı Karşıya) ve Green Book'un (Yeşil Rehber) da dahil olduğu 10 filmin 'En İyi Film Ödülü' İçin yarıştığı törenin kırmızı halısına ünlüler akın etti.

Gecenin ilk ödülünü vermek üzere sahneye komedyenler Tina Fey, Amy Poehler ve Maya Rudolph çıktı. Esprileriyle salonu kahkahalara boğan üçlü, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü 'If Beale Street Could Talk' filmindeki rolüyle Regina King'in aldığını açıkladı. 

 

Regina KingREUTERS/Mike Blake


En İyi Belgesel ödülünü yapımcılığını National Geographic'in üstlendiği Free Solo belgeseli aldı.

En İyi Saç ve Makyaj ödülü, 'Vice' flminde Christian Bale'e inanılması güç bir değişim uygulayan Greg Cannom, Kate Biscoe ve Patricia DeHaney'e verildi.

En İyi Kostüm Tasarımı ödülünü 'Black Panther' fimlinin kostümlerini hazırlayan Ruth Carter aldı. Black Panther gecedeki ikinci ödülüne ise En İyi Prodüksiyon Dizaynı kategorisinde layık görüldü.

En İyi Görüntü Yönetmeni: Alfonso Cuaron

En İyi Görüntü Yönetmenliği ödülü ise 'Roma' filminin yönetmeni ve yapımcısı Meksikalı Alfonso Cuaron'a verildi.


Alfonso CuaronREUTERS/Mike Blake

En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı ödüllerine efsanevi Rock grubu Queen'in solisti Freddy Mercury'nin hayatını konu alan 'Bohemian Rhapsody' seçildi.

En İyi Yabancı Film: Roma

Bu yıl adından çok defa bahsettiren ve Meksikalı bir ailenin hayatını konu alan Netflix yapımı 'Roma' filmi En İyi Yabancı Film ödülüne layık görüldü.

10 dalda Oscara aday gösterilen film 75'inci Venedik Film Festivali?nde Altın Arslan ödülünü kazanmıştı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali

2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde kazanan isim Yeşil Rehber (Green Book) filmindeki rolüyle Mahershala Ali oldu.


Mahershala AliREUTERS/Mike Blake


Daha önce Moonlight filmindeki karakteriyle 2016 yılında da ödüle layık görülen Mahershala Ali böylelikle ikinci Oscarını aldı.

En İyi Animasyon Film: Örümcek Adam

En İyi Animasyon Filmi ödülüne layık görülen yapım ise Örümcek Adam (Spider-Man: Into The Spider-Verse) oldu.

En İyi Kısa Animasyon Film ödülünü Disney-Pixar tarafından yapımı üstlenen kısa çizgi film 'Bao' alırken, En İyi Kısa Belgesel kategorisinde ödül 'Period. End Of Sentence' belgeseline verildi.

En İyi Görsel Efekt ödülünü ise 'Best Man' filmi kazandı.

En İyi Senaryo ödülleri

2019 Oscarlarında En İyi Orijinal Senaryo ödülüne Yeşil Rehber, En İyi Uyarlama Senaryo ödülüne ise 'BlacKkKlansman' filmi seçildi.


BlacKkKlansman senaristlerinden Spike Lee sevincini oyuncu Samuel L. Jackson'a sarılarak gösterdiREUTERS/Mike BlakeEn İyi Film Şarkısı: Shallow


En İyi Film Şarkısı ödülünü ise Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın 'A Star Is Born' filmi için beraber seslendirdiği Shallow aldı. Şarkı, Youtube'da yayınlanmasının ardından 300 milyondan fazla görüntüleme almıştı.

En İyi Film Müzikleri ödülünü de 'Black Panther' filmi kazandı.

En İyi Erkek Oyuncu: Rami Malek

Bohemian Rhapsody filmindeki rolüyle yıldızı parlayan aktör Rami Malek, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.


Bohemian Rhapsody filminde Freddy Mercury'yi canlandıran Rami MalekREUTERS/Mike Blake
En İyi Kadın Oyuncu: Olivia Colman

'Sarayın Gözdesi' (The Favorite) filminde Büyük Britanya Kraliçesi Anne'i canlandıran Olivia Colman, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.


Olivia ColmanREUTERS/Mike Blake
En İyi Yönetmen: Alfonso Cuaron

Roma filminin yönetmenliğini yapan Meksikalı Alfonso Cuaron, En İyi Yönetmen ödülüyle üçüncü Oscarını alarak tekrar sahneye çıktı.


Alfonso CuaronREUTERS/Mike Blake
En İyi Film: Yeşil Rehber

İtalyan asıllı Amerikalı orta sınıf bir aileden gelen Tony Lip karakterinin Afrika asıllı bir piyanistin özel şoförü olma hikayesini anlatan Yeşil Rehber (Green Book), bu yıl En İyi Film ödülünü alan yapım oldu.


kaynak: euronews


Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Cumartesi 37.3 ° / 23.6 °
Pazar 36.7 ° / 23.9 °