Trump, Golan Tepelerini resmen İsrail toprağı olarak tanıdı!

Trump, Golan Tepelerini resmen İsrail toprağı olarak tanıdı!

ABD Başkanı Donald Trump Golan Tepeleri'ni resmen 'İsrail toprağı' olarak tanıdığını açıklarken, İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladı.

Resmi ziyaret kapsamında Washington'ta bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya gelen Trump, işgal altındaki 'Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı kabul eden kararnameyi imzaladı.

ABD'nin 'İsrail'in kendini koruma hakkını koruyacağını' vurgulayan Trump, 'Gelecekteki muhtemel bir barış anlaşması, İsrail'in kendini Suriye'den, İran'dan ve diğer bölgesel tehditlerden koruma ihtiyacını göz önünde bulundurmalı' ifadesini kullandı.

Trump, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarının 'kendini savunma' anlamında haklı olduğunu ve Netanyahu'ya bu konuda tam destek verdiklerini söyledi.


Netanyahu: İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir


Daha sonra söz alan Netanyahu ise Trump'a birçok kez teşekkür ettiği konuşmasında, 'İsrail sizden daha iyi bir dost görmemiştir.' yorumunu yaptı.

Netanyahu, Trump'ın İsrail konusunda bugüne kadar verdiği sözleri tuttuğunu, Golan Tepeleri konusundaki son kararının ise 'tarihi bir adım' olduğunu ifade etti.


kaynak: euronews