Başarılı insanların günlük alışkanlıkları

Her gün düzenli olarak basit görevleri yerine getirme disiplinine sahip değilseniz, iş hayatında ilerleme kaydetmek ciddi bir mücadeleye dönüşebilir. Başarılı insanlar hakkında ne kadar çok şey öğrensek de onların yaşayışlarına duyd

Güncel 16.04.2019 15:00:00 0
Başarılı insanların günlük alışkanlıkları


1. ERKEN UYANIYORLAR

Kulağa hoş gelmedi ve sizin de hiç hoşunuza gitmedi değil mi? Obama, Richard Branson, Jack Dorsey, Larry Schult, Tim Cook ve Xerox?un CEO?su Ursula Burns, Disney'in CEO'ları güne sabahın erken saatlerinde başlıyor. Çünkü beynimiz sabahları daha verimli çalışıyor ve iş hayatında sabahları iş yapma yatkınlığı daha fazla.


2.BEDENİNE SAYGI DUYMAK

Başarılı insanların günlük alışkanlıkları arasında bu da var. Çünkü sağlıksız bir insanın sağlıklı düşünemeyeceğinin açıkça farkındalar. Hani biz çoğunlukla spor yapmaya vaktimizin olmadığı gibi bahaneler üretiyoruz ya, işte dünyanın en meşgul insanları bizim bu yaptığımızı yapmıyorlar. Eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsanız, kendinize ve bedeninize saygı göstermeyi bilmelisiniz.


3.HEDEFLERİNİ BELİRLERLER

Hedefler idaellerize kavuşmak için en önemli araçlardandır. Başarılı kişiler ?Şunu istiyorum? veya ?Bir tanıtım istiyorum!? gibi basitçe düşünmezler. Hedeflerini belirler, ulaşılabilecek şekilde küçültür ve erişilebilir hale getirirler. Bu nedenle ilk adımın ne olacağının belirlenmesi  çok önemli.


4.İLETİŞİM AĞI KURUN

Başarılı insanlar iletişim ağı kurmanın önemini bilirler. Aslında araştırmalarda, iletişim ağı kurmanın insanların iş hayatlarında daha yüksek performans göstermelerine neden olabileceği ve iş bulma şansını artırdığı bulundu.


5.ARAŞTIRMAYI VE ÖĞRENMEYİ UNUTMAYIN

Okumaya ve öğrenmeye fazlasıyla önem veren ne kadar çok başarılı insan olduğunu biliyoruz değil mi? Bill Gates ve Emma Watson iyi okurlar arasındadır. Çünkü her kitap, bilginizi genişletir. Siz de başarının anahtarlarından birini daha öğrenmek istiyorsanız, araştırmayı ve kendinize yeni bir şeyler katmayı yaşamsal ihtiyaçlarınızdan biri olarak düşünmelisiniz.


6.STRESE YENİK DÜŞMEYİ REDDETMEK

Evet, çok çalışmak, başarıyı hedeflemek ve hayallerin peşinden koşmak için stressiz bir iştir denilemez. Ancak burada yapmanız gereken başarılı insanların da yaptığı gibi stresle başa çıkabilmenin yollarını aramanızdır. Kendinize uygun yöntemler belirlemeli ve karşılaşacağınız olumsuz düşüncelerin sizi esir almasına izin vermemelisiniz. Diğer bir deyişle, yola hazırlıklı çıkmalısınız. Çünkü stres sayısız insanı başarı yolundan alıkoymuş ve onların yenilgiyi kabul etmelerinde büyük oranda etkili olmuş bir faktördür.


7.NEGATİF İNSANLARI HAYATINIZDAN ÇIKARIN

Sosyal medya, kin ve nefret dolu insanların kol gezdiği bir çöplük haline geldi. Negatif insanların size geri adım attırmasına izin vermeyin. Olumsuz düşüncelerin genellikle mutsuz insanlardan veya sizi kıskananlardan geleceğini unutmayın. Başarılı ve mutlu insanlar, başkalarını yıpratmaya uğraşmazlar. Etrafınızı hırslı, iddialı ve olumlu insanlarla doldurun. Negatife  odaklanmak  son derece kolay ve bu durumun size herhangi bir avantaj sağlamayacağı da ortada.


8.PARANIZI YÖNETİN.

Başarılı insanlar, mali durumlarını başarıyla yönetebildikleri için bugün bulundukları yere geldiler. Bu da, paraları ile akıllıca yatırımlar yaptıkları, yeni fırsatlar aradıkları ve acil durumlar için bir kenara ayırdıkları birikimleri olduğu anlamına gelir. Şans ve hazırlığın her zaman başarıya ulaştığını söyleyen eski bir deyiş vardır. En başarılı olan insanlar, devamlı olarak hazırlık yaparak kendilerini başarıya hazırlarlar. Başarılı insanlar şansın kendilerini bulacağına inanırlar ve genellikle de şans onları bulur.



kaynak: ceotudent/nkariyer/paratic


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °