Yeni bir çalışmaya göre kedi sahipleri daha zeki

ABD'de yapılan yeni bir araştırma kedi sahibi olmak hakkında çok ilginç gerçekleri ortaya çıkarıyor.

Güncel 4.06.2019 09:38:00 0
Yeni bir çalışmaya göre kedi sahipleri daha zeki

Evcil hayvanlarımız yaşam tarzımızın bir yansımasıdır. Kedilerin insanların stresini azaltmalarına, zorlukların üstesinden gelmelerine ve üzüntüyle başa çıkmalarına yardımcı olmalarındaki kabiliyetlerinin yanı sıra, kabarık bir dost genel olarak karakteriniz ve kişiliğiniz hakkında çok şey söylüyor. Biz size genel hatlarıyla bir özet geçelim.

İnsanlar yaşam tarzlarını tamamlayan ve alışkanlıklarına uyan evcil hayvanları tercih etme eğilimindedir. Ve 3 büyük üniversiteden (Florida Üniversitesi, Carroll Üniversitesi ve Marquette Üniversitesi) yapılan yeni bir araştırma bunun nedenini açıklıyor.

Austin Texas Üniversitesi'nden Samuel D. Gosling öncelikle köpekler ile köpek sahiplerini karşılaştırmak için bir araştırma yaptı ve insanlar ve onların en iyi arkadaşları arasında bazı ortak özellikleri ana hatlarıyla ortaya çıkardı ama kediler onun araştırma listesinde yoktu.

Daha sonra Carroll Üniversitesi'nden Denise D. Guastello, köpek ve kedi sahibi insanların kişiliklerini karşılaştıran büyük ve benzersiz bir çalışma yaptı. Ana fikir, insan kişilikleri ile hayvan türleri tercihleri arasındaki ilişkiyi anlamaktı.


Psikologlar tarafından 16 psikolojik faktörün değerlendirildiği araştırmada yaklaşık 600 lisans öğrencisi görev aldı. Bu faktörler akıl yürütme, sıcaklık, duygusal istikrar, canlılık, baskınlık vb.

Araştırma, köpeği olan öğrencilerin daha dışa dönük ve sempatik, kedisi olan öğrencilerin ise daha duyarlı ve yaratıcıolduklarını göstermiştir.

Psikologlar tarafından 16 psikolojik faktörün değerlendirildiği araştırmada yaklaşık 600 lisans öğrencisi görev aldı. Bu faktörler akıl yürütme, sıcaklık, duygusal istikrar, canlılık, baskınlık vb.

Araştırma, köpeği olan öğrencilerin daha dışa dönük ve sempatik, kedisi olan öğrencilerin ise daha duyarlı ve yaratıcı olduklarını göstermiştir.

Araştırmacıların kedi sahiplerinde gördükleri başka bir özellik daha göze çarpıyor. Hassasiyetlerine rağmen, bu insanlar her zaman çıkarlarına ve bakış açılarına ayak uydurabiliyorlar. Araştırma, kedilerdeki benzersiz akıl yürütme ve genel zekanın sahiplerinde de benzer olduğunu ve bu konularda köpek sahibi insanlardan daha yüksek puan aldığını açıklamaktadır.  

 Sonuçta, ister kedi, ister köpek, ister bir balık... hangi evcil hayvana sahip olursanız olun en önemli konu onlarla olan bağlantınızdır.



kaynak: kadinvekadin.net


Pazartesi 37.7 ° / 23.6 °
Salı 40.4 ° / 26.4 °
Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °