Türkiye'den çok sert Doğu Akdeniz açıklaması: Dördüncü gemiyi de göndereceğiz!

Kıbrıs nedeniyle Türkiye'ye yaptırım kararı alan AB'ye sert yanıt Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, 'Doğu Akdeniz'de faaliyetlerimizi artıracağız. Dördüncü gemiyi de Doğu Akdeniz'e en kısa zamanda göndereceğiz'

Dünya 16.07.2019 13:07:00 0
Türkiye

Kıbrıs nedeniyle Türkiye'ye yaptırım kararı alan AB'yi eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Çok da ciddiye almaya gerek yok. Bankaya tavsiye vermesi AB'nin başka bir çelişkisi. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. Rum kesimini tatmin etmek için alınmış kararlar. Sorun Kıbrıs Türk halklarının ada etrafındaki haklarının garanti altına alınmamasıdır.' dedi.

Kıbrıs nedeniyle Türkiye'ye yaptırım kararı alan AB'yi eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Çok da ciddiye almaya gerek yok. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. Rum kesimini tatmin etmek için alınmış kararlar' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları kısaca şöyle:

''S-400 sistemi NATO sistemlerine bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz gerginlik yaratmaya gerek yok. Bitmiş bir anlaşma.

Çok da ciddiye almaya gerek yok. Bankaya tavsiye vermesi AB'nin başka bir çelişkisi. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. Rum kesimini tatmin etmek için alınmış kararlar. Sorun Kıbrıs Türk halklarının ada etrafındaki haklarının garanti altına alınmamasıdır.

''AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR'

Doğu Akdeniz'de faaliyetlerimizi artıracağız. Dördüncü gemiyi de Doğu Akdeniz'e en kısa zamanda göndereceğiz. Rum kesimi de AB'yi arkasına almasın. Rum kesimini muhatabı KKTC'dir. Bir an önce akıllarını başlarına alsınlar.''


kaynak: karar


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °