MHP eski Disiplin Kurulu Başkanı Şenocak: İktidar partisi MHP ile aynı hatayı yapmakta!

MHP eski Disiplin Kurulu Başkanı Erdem Şenocak, Ak Parti'de yaşanan ihraç sürecini değerlendirerek, 'hata' dedi.

Güncel 4.09.2019 14:28:00 0
MHP eski Disiplin Kurulu Başkanı Şenocak: İktidar partisi MHP ile aynı hatayı yapmakta!

Ak Parti'nin eski Başbakan ve Ak Parti eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte 3 ismi kesin MYK'da ihraç istemi ile disipline sevk etmesinin yankıları sürüyor. 

Bugün sosyal medya hesabından konuya profesyonel bakış açısı getiren MHP eski Disiplin Kurulu Başkanı Erdem Şenocak: 


'AK Partide uygulanmak istenilen Tedbirli Disiplin Kuruluna Sevk kararının düşündürdükleri :
MHP Merkez Disiplin Kurulunda görev yaptığım yaklaşık 15 yıllık süreç içerisinde Genel Başkanlık Makamına aday olmak isteyenler için öncelikle parti tüzüğünün bu maddesini uygulayarak parti üyelik haklarının askıya alınmasını sağlıyor, akabinde de Kesin İhraç kararını veriyorduk....
Tabiki, ? Tedbirli Disiplin Kuruluna Sevk? kararı arzu edilenin aksine, bazen de kişiyi mazlum durumuna düşürerek üyeler nazarında kahramanlaştırıyordu. 
MHP?de 2015 yılında parti içi yanlış uygulamalar ve yanlış politikalar devam etmiş, haliyle parti içi muhalefeti doğurmuştu. Bu düşüncelere ihtiraslarda etkili olunca ister istemez kutuplaşmalara sebebiyet vermişti. Teşkilat Başkanının Genel Bşk adaylarını tedbirli olarak Disiplin Kuruluna Sevk edilecekleri şeklinde kamuoyuna yansıyan açıklaması karşısında sayın Genel Başkana maddeler halinde bir rapor göndermiştim. Maddelerin birinde; ? Muhalefet adaylarının eğer Olağanüstü Kongreyi toplama çoğunluğunu sağlarlar ise, bu şekilde bir yöntemin Genel Bşk adaylarını delege nazarında masum duruma getirerek kahraman yapacağını..? belirtmiştim. ( nitekim de ayrı bir partileşme süreci tahmin edilenin üstünde bir çoğunlukla hız kazanmıştı.) Raporumun bütününü değil de sadece bir maddesi üzerinde sayın Genel Başkanı yanlış yönlendiren diplomatları olmasına rağmen hukuktan bihaber bu kişiler MV ile ödüllendirilmişler, bendeniz ise yönetim dışında kalmıştım. (detaylarını ? Yıldızların Sessizliği ?de okuyabilsiniz.)
İktidar Partisi de aynı hatayı yapmakta sayın Genel Başkan yanlış yönlendirilmektedir kanaatindeyim. Başka bir siyasi partinin iç meselesi bizi ilgilendirmese de önümüzdeki süreçte bu uygulamanın yanlış olduğunu yaşayarak göreceğiz. Birileri tarafından kabul görmese de tıpkı MHP? de yaşananlar gibi.... Hep beraber yaşayacağız.' dedi. 


Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °