Twitter paylaşımları, Öcalan ve Pelikan eleştirisi: İşte Ayhan Sefer Üstün'ün ihraç metninde yer alan maddeler...

Ayhan Sefer Üstün hakkında 5 maddelik ihraç metni Üstün'e ulaştı. ?

Güncel 10.09.2019 14:46:00 0
Twitter paylaşımları, Öcalan ve Pelikan eleştirisi: İşte Ayhan Sefer Üstün

22, 23 ve 24. Dönem Ak Parti Sakarya Milletvekili, 22 ve 23. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ile 24. Dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı, ayrıca Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan  Ayhan Sefer Üstün hakkında 5 maddelik ihraç metni Üstün'e ulaştı. 

Ak Parti MYK tarafından gönderilen ihraç mektubunda'
Basın yayın araçları ile sosyal medya paylaşımlarında yaptığınız açıklamalar ve sergilediğiniz davranışların somut olgular ve tespitler neticesinde; Partimiz ilkeleriyle bağdaşmadığı ve disiplin suçu oluşturduğu, karar altına alınarak, ekleri ile birlikte Başkanlığımıza tebliğ edilmiştir.' denilerek, ihraca sebep maddeler şöyle sıralandı: 


a) 27.06.2019 Medya Faresi isimli internet haber gazetesinde yayınlanan röportajınız;

-'Bence en önemli sebep AK Parti'nin dışında, politikalar belirleyen paralel yapıların oluşması ve stratejik kararların burada alınıyor olmasıdır. AK Partide stratejik kararları artık bu paralel Pelikan çetesi alıyor ve uygulatıyor.', 'Partinin karar mekanizmaları dumura uğratılmış, istişare tamamen rafa kaldırılmış gorünüyor. Paralel oluşumların en başında da Pelikan yapılanması geliyor.' ) vb. ifadeleriniz. 

b) Çağlar Cılara?nın Youtube kanalındaki 29.07.2019 tarihli konuşmanız;

-'AK Partililer neredeyse bir MHP'li, bir ülkücü gibi düşünmeye başladılar. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bır zaman gelecek elinde MHP'IiIeşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bızi dinlemek varken Perinçek dinleniyor.?) vb. demeçleriniz. 

c) Resmî Twitter hesabınızdan yapmış olduğunuz paylaşımlar;

'Sn. Mahir Ünal Tanıtım ve Medya Başkanı olarak, İstanbul seçimleri öncesi TRT?de terörist başının mektubu okunurken, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın mülakatı yayınlanırken sessizdiniz...',

 'Terörle mücadele, hukuk çerçevesinde yapılırsa sonuç verir. Aksi taktirde farklı hedefler için yapılan keyfi uygulamalar toplumu böler ve terörizmin amacına hizmet eder.',

 27 Haziran;

 ?AK Parti?de stratejik kararları artık Pelikan çetesi alıyor.'

21 Mayıs; 

 'Davutoğlu, Ankara Dostları ile buluştu: Ümidi kaybedenin yarını olmaz, konuşmaktan korkmayın.?). vb. paylaşımlarınız. 

d) 29 Temmuz 2019'da Milli Gazete?ye verdiğiniz demeçteki; 

?Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuwetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sıstem başkanlık sistemi değil.' gibi sözleriniz. 

e) 20 Ağustos 2019 Medya Notu İnternet Haber gazetesindeki demeçleriniz île 06.07.2019 Gazete Duvar internet gazetesinde yayınlanan röportajınız. 

Sair zamanlardaki sosyal medya paylaşımları ve basın önünde yapılan açıklamalarınız. '


haber: enpolitik


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °