Ak Parti'nin hatalı ihraç mektubunda hukuk, tüzük, disiplin gibi kavramlar rafa kalktı

Ak Parti

2 Eylül tarihinde Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdi. Ancak gönderilen ihraç mektub

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  02.09.2019 tarihli toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi.  

AK Parti?nin 24-25-26'ıncı dönem Manisa milletvekili, Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı, 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbeyi Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a gönderilen ihraç metnindeki tarih hataları, kararın ciddiyetten, hukuktan, tüzükten ve disiplinden uzaklaşarak alındığını gözler önüne serdi. 



Söz konusu karar AK Parti MYK'sında 2 Eylül tarihinde alınmış, 5 Eylül'de ise ilgili isimlere gönderilmek üzere postaya verilmişti. Eylül'ün 10'unda karar metni eline geçen Özdağ'ın ihraç mektubundaki tarihler dikkat çekti. Çünkü, Özdağ'ın ihraç mektubunda 07.09.2019 tarihli medyascopetv yayını, 08.09.2019 tarihli Cumhuriyet internet haberi, ayrıca 04.09.2019 tarihli medyanotu röportajı gerekçe gösteriliyordu. Kısacası MYK kararı sonrası yapılmış her açıklama mektupta parti içi 'suç' işleme gerekçesi olarak yansıtılmış bulunuyor.



Kararın alındığı MYK tarihi ile mektupların gönderildiği tarih ve yine o mektubun içindeki tarihlerin tutarsızlığı MYK'nın çalışma disiplininden, tüzük ve hukuktan ne derece uzakta, baştan savma ve özensiz bir çalışma içinde olduğunu sorgulattı. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eski Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise:  

'Bir kez daha gördük ki burada bir fevri davranış nefsani bir davranış söz konusu bizim söylediklerimizin hiçbiri hukuk dışı değil. İhraç metnindeki tarih karar alındıktan ve yazı gönderildikten sonra, sanki bizler suç işlemişiz gibi tarihler atılarak tarafımıza gönderilmiş. 18 yıldır Türkiye'yi yöneten, yönettiğini söyleyen bir partiye yakışmıyor.  Tarihler niçin hatalı atıldı acaba üstün körü çalışmanın ürünü mü? Daha özenli daha dikkatli davranmalarını beklerdim ama kolektif akıl kaybolunca ve heyecanlar aklın önüne geçince bunlar ortaya çıkıyor malesef... 

Bir kez daha kendilerini dikkatli olmaya davet ediyorum. Ön yargılar iyi değildir tırnak içinde söylüyorum önceden 'İstiklal Mahkemeleri' kararında şahıs idam edilir, daha sonra o kişilerin iddianamesi hazırlanırdı, bunlarla tarih içinde karışlaştık. Bu da ona benzer bir yaklaşım olmuş, İnşallah mahcup olurlar inşallah bundan sonra bu yanlışlıkları yapmazlar diyorum' ifadelerini kullandı. 


haber: enpolitik