Tarih: 09.10.2019 15:26

Yavuz Sultan Selim Köprüsünde HGS soygunu! Vatandaş çileden çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Bu sabah Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Bursa istikametine gitmek isteyen programcı ve sunucu Akın Tunç, Tunalı Gişelerinde HGS'sinde 501 lira olmasına rağmen bariyerlerin açılmadığını, görevli memurun ise sistemin HGS'yi okumadığını, 58 liralık geçiş ücretini nakit olarak talep ettiğini ifade etti. 

58 lira nakit parayı ödeyen Akın Tunç, makbuzunu almış yoluna devam ederken Bursa'da HGS'sini kontrol ettiğinde paranın HGS'den de düşüldüğünü gördü. Verilen makbuzun üzerinde İCA-İctaş Rönesans Otoyol İşletmesi isimli firma isminin yazılı olduğunu ancak firmaya ait hiçbir bilgi ve telefon numarası olmadığını kaydeden Tunç, yaşadıklarını sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak anlattı. 

On binden fazla kullanıcının izlediği yayında, binlerce kişi aynı mağduriyeti yaşamış olduklarını anlattı. Yapılan işlemin hukuksuz ve aleni soygun olduğunu kaydeden yüzlerce kişi, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi. 

Tunç, vatandaşlara; 'HGS'nizde eğer bakiye varsa sakın nakit ödeme yapmayın oradaki gişe görevlileri resmen ve açık açık sizi dolandırıyor uyarısını' yaptı. 

2018'den beri zaman zaman gündeme gelen ve çeşitli yollarla benzer tuzakların kurulduğu sistem dolandırmacasını, 28.09. 2018'te Hürriyet köşe yazarı Sefer Levent gündeme getirmiş, ' Gişe görevlileri Osmangazi Köprüsü?nden HGS ya da OGS ile geçiş yapamayan sürücüleri nakit ya da kredi kartıyla tahsilat yerine sonradan ödeme yapmaya yönlendiriliyor. Ancak 15 günlük süreçte ödeme yapamayan ya da borcunu unutan vatandaş 5 kat cezalı faturayla karşı karşıya kalıyor.' demiş ve detayları ile anlatmıştı. 

'ELLER HAVAYA...'

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci ise, geçtiğimiz günler tam olarak aynı konuyu kaleme almış:

'Turnikeye geldiniz ve bakiyenizde para olmasına rağmen para yok diye nakit ödediniz. KÖİ şirketleri sizin banka veya kredi kartınızdan yeniden çekebiliyor.

Yani aynı yola hem HGS-OGS?den para ödüyor hem de nakit ödemede bulunabiliyorsunuz. Şirketler çok rahat paranızı bakiyenizden çekebiliyor.

Yukarıda cumhurbaşkanının geçen yıl verdiği sözü ve gerçekleşmemesini bu nedenle anlattım: Bu şirketlere yaptığınız ve aldıkları fazladan ödemeleri geri almanız öyle kolay değil.

...

Tavsiyem şudur: KÖİ otobanlarını ve köprülerini kullanıyorsanız:

1- Nakit veya bakiye ödemeleri dahil kredi kartınızı ve otomatik ödeme banka bakiyenizi sürekli takip edin.

2- Gözünüz sadece turnikeli gişelerde olmasın, üstte kurulan kameralı gişeleri de takip edin. Şehir içi bağlantı yollarında özellikle yeni havalimanına vs giderken uçak biletinin yarısını bu kısa yollarda harcamış olmayın.

Ne demiştik: Eller havaya...'


haber: enpolitik




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —