Hakan Albayrak: İnşallah bu partinin gençleri sol cebi mendilli değil, biraz devrimci bir ruhlu olur

Hakan Albayrak: İnşallah bu partinin gençleri sol cebi mendilli değil, biraz devrimci bir ruhlu olur

Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunda bulunan gazeteci Hakan Albayrak, medyanotu sitesinin sorularına yanıt verdi. Gençlerine ağırlı sayısının hissedildiği parti için Albayrak, 'İnşallah bu partinin gençleri konformist olmazlar' yorumunu yaptı. 

Albayrak'ın yanıtları şöyle:

Hakan Bey öncelikle Gelecek Partisi hayırlı olsun. Siz de kurucular kurulundasınız. Size öncelikle salondaki atmosferi sorarak başlamak istiyorum. Bugün salondaki ambiyans nasıldı hem bir kurucular kurulu üyesi hem de bir gazeteci gözüyle?

İnsanların gözlerinin içi gülüyor, inşallah bu parti Türkiye için bir göz aydınlığı olur. Sevinçliyiz, iyi ve güzel duygularla doluyuz ve iyimseriz. Ülkenin çok ciddi sorunları var ama programımızın daha ilk sayfasında belirtildiği gibi çözülemeyecek hiçbir sorunu yok Allah’ın izniyle. Demokrasi ile ilgili sorunlar var, özgürlük ile ilgili sorunlar, adalet ile ilgili var. Büyük sorunlar var ama şunu unutmamak lazım özgürlükçü demokrasinin ve hukuk devletinin ihyası daha doğrusu inşası için gerekli zemin Türkiye’de mevcuttur. Yakın geçmişe kadar Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti askerlerin verdiği ve istediği zaman geri aldığı, sınırlarını kendilerinin tayin ettiği bir şeydi ama 15 Temmuz’daki direniş sayesinde, o mübarek kıyam sayesinde artık askeri vesayet sona ermiştir, dediğim gibi özgürlükçü bir demokrasinin ve hukuk devletinin zemini mevcuttur. Mevcut iktidar bunun gereğini yapmıyor, biz yapmaya talibiz. Allah gayretlerimizi bereketlendirirse ne ala, bereketlendirmezse de O’nun takdiri başımız gözümüz üstüne.

Hakan Bey, kurucular kurulunda gözümüze çarpan ilk detaylardan biri gençlere oldukça geniş yer verilmiş olması. Bunu diğer partilerde de görebiliyoruz ama bu durum biraz kağıt üzerinde kalıyor. Bu durum Gelecek Partisi’nde biraz farklılaşacak mı?

Genç dediğiniz zaman genelde belli bir yaşın altındaki kimse anlaşılıyor ama bazen o yaşın altındaki kimseler de mantalite olarak yaşlı kalabiliyorlar. Benim için önemli olan zihinsel gençlik, inşallah bu partinin gençleri konformist olmazlar. Böyle grantuvalet, briyantinli, sol cepleri mendilli değil de biraz daha pejmürde dolaşırlar, dilerim biraz devrimci bir ruhları olur. Gerekirse bizi de beğenmesinler, partiyi de beğenmesinler, bizi sürekli eleştirsinler ve düzeltmeye çalışsınlar. İnşallah böyle bir fonksiyonu olur gençlerimizin.

Olası bir erken seçim senaryosunda veya beklenen takvimde gerek Gelecek Partisi gerek kurulması beklenen diğer partiler Türkiye’deki siyasi aritmetiği nasıl etkiler?

Yeni partinin kurulmasıyla manzara daha net ortaya çıkacaktır. Hem idealist hem iyimser olmamız lazım, sürekli hazır olmamız lazım ama her türlü gelişmeye de hazırlıklı olmamız lazım