Somali’de bombalı saldırı: Ölenler arasında 2 Türk var!

Dünya 28.12.2019 15:12:11 0
Somali’de bombalı saldırı: Ölenler arasında 2 Türk var!
Doğu Afrika ülkesi Somali'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 73 kişi hayatını kaybetti. Kan donduran saldırıda iki Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği açıklandı.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Maliye Bakanlığı’na bağlı bir gümrük merkezinin yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 73 kişi yaşamını yitirdi. Dehşet verici saldırıda yaralanan onlarca kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı.

Bir polis yetkilisi, “Onlarca sivilin öldüğünü doğrulayabilirim, çok daha fazla yaralı var” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı, fakat Somali’de El Şebab terör örgütünün eylemlerine çok sık sahne oluyor.

El Kaide bağlantılı El Şebab, 10 yılı aşkın bir süredir Somali’yi vuruyor. Teröristler 2011’de başkent Mogadişu’dan çıkarılsa da ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü elinde bulunduruyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEYİT ETTi

Yaşanan katliamda hayatını kaybedenler arasında iki Türk vatandaşının da olduğu ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Mogadişu'da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali'nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN SOMALİ MESAJI

Türkiye'den saldırıya tepkiler yağarken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bir mesaj yayınlayarak 'Kardeş Somali' vurgusu yaptı. Davutoğlu mesajında, 'Somali’nin başkenti Mogadişu’daki saldırıda aralarında vatandaşlarımız ve Somali güvenlik güçlerinin olduğu birçok masum insanın vefatını teessürle öğrendim.Terörün korkunç yüzünü bir kez daha gördük.Kardeş Somali’ye, vatandaşlarımızın ailelerine taziyelerimi iletiyorum.' ifadelerini kullandı. 

 


Cuma 31.3 ° / 21.1 °
Cumartesi 32.7 ° / 21.8 °
Pazar 31 ° / 21.8 °