Davutoğlu'nun 'İstanbul Üniversitesi' çağrısı 'Aklın yolu' dedirtti...

Davutoğlu

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü öğrenci eylemlerine neden olan yemek zammı, kahvaltıların kaldırılması ve indirimli öğün sayısının bire düşürülmesi kararının iptal edildiğini açıkladı. 

Üniversite'nin internet sitesinde 'Rektörlükten Önemli Açıklama' başlığıyla paylaşılan açıklamada 'bütçe kısıtlığı nedeniyle' alınan kararın iptal edildiği belirtilerek 'öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı alınmıştır' denildi. 

Geçinememekle birlikte bir takım zorluklar karşısında intihar eden İstanbul Üniversitesi Sibel Ünli'nin ölümü Türkiye'yi derinden sarsarstı. Konuya ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bir açıklama yapmış, açıklamada İstanbul Üniversitesi'ne 'insanlık onuru' vurgusu yapmıştı. 

 

Davutoğlu açıklamasında 'İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin günlerdir iktidardan, çok insani bir konuda, “yemek” meselesinde; biraz anlayış, dikkate alınma, önemsenme talepleri, insanlık onuruna yakışmayan bir şiddetle cevap buldu. Bu çerçevede her şeyden önce İstanbul Üniversitesi’nin büyük tartışmalara sebep olan yemek düzenlemesi derhal durdurulmalı ve önceki haline geri döndürülmelidir. Yapılacak hiçbir şey elbette Sibel’i geri getirmeyecek.
Fakat hükümetin öğrenciler üzerinde uyguladığı bu zorlayıcı politikaların tekrarlanmaması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.' demişti. 

Aradan geçen 4 saat içerisinde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklama ile zam politikasından geri adım attı. Davutoğlu'nun konuya bakışı ve önerisi bir kez daha 'aklın yolu' yorumunu sağladı.