Gelecek Partisi: Muhalefet etmenin etiği olmalı, siyasi etiğe sonuna kadar bağlı kalacağız!

Güncel 8.01.2020 20:00:41 0
Gelecek Partisi: Muhalefet etmenin etiği olmalı, siyasi etiğe sonuna kadar bağlı kalacağız!

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, partisinin yönetim kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selim Temurci, üç ilin il başkanlarını da kamuoyuna tanıttı.

Aynı zamanda gündemi değerlendiren Temurci, İranlı komutan Kasım Süleymani suikastine ilişkin, 'İranlı komutan Süleymani’nin öldürülmesini parti yönetim kurulunda tartıştık. Türkiye'yi ve bizi etkileyecek böyle bir durumun bir an önce sona ermesi, tehditle değil, uluslararası kuruluşların araya girerek konunun konuşulması temennimizdir.

'GELECEK PARTİSİ OLARAK HUKUKU ÖNEMSEMEYEN HER TÜRLÜ TAVRIN KARŞISINDAYIZ'

Bu tarz suikast girişimleri Uluslararası Hukukun bütün kuralları çiğnenenerek yapılıyor. Biz Gelecek Partisi olarak hukuku önemsemeyen her türlü tavrın karşısındayız. Bu suikast niçin gerçeleşti? Malum Irak, uzun süredir varlığı tartılışır bir devlet, Irak’ı önümüzdeki yıllarda daha fazla tahakküm altında tutma süreci nedeniyle bunları yaşadık. Gelecek Partisi olarak herkesin bölgeden elini çekmesini istiyoruz. Irak Meclisi'nin almış olduğu kararı çok değerli buluyoruz. ABD güçlerinin Irak'tan çekilme kararı Irak meclisi tartından alındı. Gelecek Partisi olarak sadece Amerikalılar değil İran da Irak üzerindeki tahakküm çabaalarına İran son vermeli.' dedi.

Gelecek Partisi olarak Libya ile Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi kuşatan bazı devletlere Libya ile yapılan anlaşmanın çok değerli olduğunu bir kez daha yenileyen Temurci, 'Ana problemimiz Gelecek Partisi olarak 'asla Türk askeri Libya’da muharip güç olarak sahada olmasın' dedik. İnsani yardım ve eğitim haricinde Mehmetçiğin alanda olmasını istemiyoruz. Hamdolsun, Sayın Cumhurbaşkanı da Türk askerinin bir muharip güç olmayacağının altını çizdi' diye kaydetti. 

'KANAL İSTANBUL PROJESİNİN ASLA VE ASLA YAPILMASI TARAFTARI DEĞİLİZ'

Gelecek Partisi olarak Türkiye'nin gündemlerine ilişkin açıkladıkları iki rapora da değinen Temurci, 'Yeni bir partiyiz ama işini bilen geleceğini planlayan bir ekibiz. İki temel raporu kamuoyu ile paylaştık bunlardan biri Kanal İstanbul'dur. Bu proje takım tutar gibi değerlendirilemez. İstanbul hepimizindir. Kanal İstanbul ile tek cümle kuracağım, bütün topladığımız bilimsel veriler neticesinde Gelecek Partisi Kanal İstanbul Projesinin asla ve asla yapılmasına taraftar değildir.  Bir an önce bu projeye ve projeye yönelik gündem durdurulmalı ve suni gündem konuşulmamalıdır' ifadelerini kullandı. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini eleştiren Temurci: 'TÜİK’in açıkladığı bir de vatandaş olarak bizim yaşadığımız enflasyon var. Ekonomiyi yöneten arkadaşalarımız Türkiye’de beklenin ötesinde büyük bir performans elde ettiklerini söyledi milletimiz bu söze acı acı gülüyor. Doğruları milletimizle paylaşılmasını arzu ediyoruz. TÜİK rakamları sorgulanır hale gelmiştir. Toplum bunu sorgular hale gelmiş ise yöneticiler bunun hesabını zor verirler. O yüzden bağımsız yapıların Türkiye'de faizin, ekonominin, borsanın, özellikle enflasyon rakamlarının incelemesi için bağımsız bir çalışma yapılması gerekir.' dedi. 

'Muhalefet yapmanın etiği olmalı' da diyen Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci,  'Önümüzdeki süreçte biz bu siyasi etiğe sonuna kadar bağlı kalacağız.' ifadelerini kullandı

YÜCE DİVAN SORUSU

Gazetecilerin sorduğu 'Davutoğlu ve Yüce Divan' açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Temurci: 'İlgili bakanların Yüce Divana gönderilmesi meselesi çok önce mecliste kurulan komisyon ile başlamış sürecin devamıydı. Sayın Cumhurbaşkanının talimatları ile bir komisyon kuruluyor çalışamlar bittikten sonra Ahmet Davutoğlu başbakan ve parti Genel Başkanı oluyor. İstişareler yapılıyor Sayın Cumhurbaşkanı da Davutoğlu'nun da genel kanaati bu kişilerin mutlaka Yüce Divana gitimeleri ve orada aklanmaları şeklindeydi. Dolayısı ile meselenin birinci boyutu bu. İkinci olarak devamında sayın Genel Başkanımız 3 bakanla birlikte Cumhurbaşkanı ile almış oldukları kararı kendilerine tebliğ ediyor bir gün sonra da bu bakanlarımızdan bir açıklama beklerken Başbakan Davutoğlu, bu bakanlarımız bu açıklamayı gerçekleştirmiyorlar ve sayın Genel Başkanımız Davutoğlu’nun bilgisi dışı gelişen hadiseler neticesinde yüce divan konusu Sayın Cumhurbaşkanımızla anlaşılmış olmasına rağmen bu kapı kapanıyor. Bu kapıyı kapatan sayın Davutoğlu değil, sanıyorum buna kıyafet-i müzakere diyelim buna

 

 

 

 

 diye belirtti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasında sonuç alınamadığına ilişkin sorulan bir soruya da yanıt veren Temurci, şöyle kaydetti: 

FETÖ ile mücadele, sadece siyasi partilerin değil 82 milyonun meselesidir. İlginç olan ülkeyi yönetenler başta Adalet Bakanının çok güzel açıklamaları var biz bu açıklamaların uygulanmasını istiyoruz. 'Akıllı olanlar ülkeyi terk etti' demişti Cumhurbaşkanı da,  ibadet ve ticaretle uğraşan kaldıysa hukukun delillere göre karar vermesi lazım. Devlet beyin açıklaması şu soruyu akıllara getirir 'Cumhuriyet ittifakı bir bütün bu şikayet topluma 'adece biz başarılı olamadık bu konuda demektir onun değerlendirmesini de Gelecek Partisi yapamaz.'


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °