Ahmet Davutoğlu Ankara'dan Türkiye'ye seslendi: Korku iklimini kıracak bahara var mıyız?

Ahmet Davutoğlu Ankara

Gelecek Partisi lideri Profesör Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı açılış törenine katıldı. Açılış konuşmasında önemli noktalara temas eden Davutoğlu, 'Biz Gelecek Partisi’yiz geçmişin hırsları üzerinden siyaset yapmayız, hiçbir partinin devamı değil hiçbir partinin de hasmı değiliz' dedi. 

Yağmurlu hava koşullarına rağmen Kızılay'ın Meşrutiyet Caddesinde yüzlerce insanın ilgi gösterdiği açılışta öncelikli konuşmayı Gelecek Partisi Ankara xİl Başkanı Osman Hakan Kılıç yaptı.

Kılıç açılışta şöyle konuştu: 

'Bu bina benim değil, bu bina İl Yönetim Kurulu üyelerimizin değil bu bina Ankaralı hemşerilerimizin bu bina milletin evi.

Biz Türkiye’yiz zenginliklerimizi biliyoruz öyle bir İl Yönetimi kurduk ki içinde Alevi, Sunni, Kürt kardeşlerimiz; Çerkes, Laz kardeşlerimiz var minyatür bir Türkiye var.

Gençler biz vurmaya değil, kucaklaşmaya geldik sarılmaya geldik hizmet etmeye geldik.

Kızılay Meydanında, Meşrutiyet Caddesi’nde düğün yapmaya geldik.

Sayın Genel Başkanı’mızın Sakarya’da söylediği gibi 'Biz rant için değil ihale için değil, haksız kazanç için değil, milletimiz için cebimizdeki harçlıkları son kuruşuna kadar harcamaya geldik. Dertlere derman olmaya geldik.

5 buçuk milyon Ankaralı ile muhabbet etmeye geldik. Gazi Mustafa Atatürk’ün hedeflediği gibi Milli Kültürümüzü muassır düzeye çıkarmak için geldik. Merhum Erbakan Hocamızın dediği gibi biz karada gemiler yapmaya geldik lakin inanancağız ki Allah denizi ayağımıza getirecek.

Biz hayra geliyoruz bizim niyetimiz hayırdır inşallah akıbetimiz de hayır olacak. Biz buradayız işte Gelecek burada.'

Kılıç'ın ardından platforma gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ankaralıları saygı muhabbetle anarak Allah'ın rahmet ve bereketini diledi. Cumhuriyetin kalbi Ankara'dan Türkiye'ye seslenen Davutoğlu, 

'BİZ BAHARIN HABERCİSİYİZ'

'Cumhuriyetimizin kalbi Ankara’mızın değerli insanları... İlk cemrenin suya düştüğü zaman İstanbul İl Başkanlığımızı açtık. İkinci cemre havaya düştü ve biz Ankara İl Başkanlığımızı açıyoruz. Cemre baharın habercisidir ve bir bahar habercisidir Gelecek Partisi. Ankara’da cemre suya düşerken Rabbim de bize ikramda bulundu Ankara’nın karına da yağmuruna da şükür. İki hafta sonra cemre toprağa düşünce de Konya’da olacağız. Biz bir bahar habercisiyiz.

Böyle bir bahara güzel ümitle girmek en önemli hedefimiz. İlk adımı şahsi olarak attım Pazartesi günü FETÖ, PKK ve DEAŞ ve PELİKAN irtibatlı davalar hariç bütün davalardan feragat ettim. Yaklaşık açılmış 200 açılacak olan 300 500 davadan.

Bizim davamız aksi bir dava değildir. Gelecek Partisi şahsi meselelerle yola çıkan insaların partisi değildir. Gelecek Partisi geleceğin gençliğin partisidir. Hiçbir parti boşlukta ortaya çıkmaz.

12 Eylül’de Anavatan çıktı baskı rejimine karşı, 12 Mart döneminden hemen sonra Erbakan Hocamızın harekete geçmesi gibi. Sıkıntılı dönemlerde yiğit insanlara yola çıkar ve ufku açarlar.

'YOLSUZLUK, YOKSULLUK TEKRAR GÜNDEME GELDİ'

Hep birlikte eski Türkiye’nin kötülüklerini bırakıp yeni Türkiye için yola çıkmıştık. Ama eski Türkiye’de şikayet ettiğimiz yolsuzluk, yoksulluk tekrar gündeme geldiğinde o zaman içinde bulunduğumuz partiye her türlü uyarıyı yaptık rahatsız oldular.

Orada dinlenmeyice manifesto yayınladık: Yanlış yoldasınız dedik, eski Türkiye ve eski aktörler geri  geliyor dedik dinletemedik.

Şu bilinsin ki bizim nihai sadakatimiz bu ülkeye ve bu ülkenin halkınadır.

Partiden ihraç edildiğimizde de partiden istifa etme kararı aldık ve 12 Aralık’ta Gelecek Partisi tabelasını astık. Allaha hamdolsun… O sürede çok baskıya maruz kaldık, hakaret edidi, yürekli insanlar bulamazlar denildi. Ama 152 yiğit insan parti kurucusu olarak bir araya geldi. Güzellik şu ki TBMM’nin Gazi Mustafa Kemal tarafından kurulmasından 100 yıl sonra birinci meclis gibi kapsamlı ve Cumhuriyet tarihinin en kuşatıcı, temsil gücü en yüksek parti kurulunu oluşturduk. Her düşüneceden her inançtan her bölgeden insanlarımız temsil edildi; Kırım’dan Bayır Bucak’tan Kafkas’tan, Balkanlar’dan…

Bir parti kurmak, bir fikir ve siyasi hareket başlatmak hırs çıkar ve maddi imkan meselesi değildir yürek inanç ve zihin meselesidir. İşte yürekli insanlar bir araya geldi ve heyet oluşturdu.

'Bunlar parti kurar ama örgütlenemezler' dediler 2 ay yeni bitti ama hamdolsun 367 il başkanımızı atadık diğerlerini de inşallah 1 ay içinde atayacağız.

Sadece atamak da değil her il başkanımız binasının tutuyor sağlam kadrolarını oluşturuyor. Biz bu kadrolara güveniyoruz. Adım adım bizi sorgulayanlara söylüyorum hangi baskıyı uygularlarsa uygulansınlar, ne yapılırsa yapılsın, bilinsin ki Gelecek Partisi toplumun bütün kılcal damarlarında yapılancak ve bu milleti tekrar ümitle ve irade ile buluşturacak Allah’ın izni ile.

Bir korku iklimi var gençlerimiz psikolojik olarak ülkeden ümidi kesmiş durumda, millet kapalı kapılar ardında 'bir kadro yok mu bu gidişe dur diyecek' diyorlar üzülüyorlar soruyorum şimdi bu kötü gidişe son verecek dur diyecek bir kadro var mı? Var…

'HİÇBİR PARTİNİN DEVAMI DEĞİL HİÇBİR PARTİNİN DE HASMI DEĞİLİZ'

Bir ülkede ötekileştirme varsa huzur olmaz. Siyasetin ekonominin en önemli meselesi güven meselesidir. Bir gün Türkiye ittifakı ilan edip ertesi gün kutuplaştırma yarattığınız zaman, onun gibi düşünmeyen dışlandığı zaman güven gelmez bu topraklara.

Her partiyi muhattap görüyoruz, dışlamıyoruz. Hiçbirini rakip olarak görmüyoruz hısım olarak görmüyoruz karşı değiliz. Biz Gelecek Partisi’yiz geçmişin hırsları üzerinden siyaset yapmayız, hiçbir partinin devamı değil hiçbir partinin de hasmı değiliz.

Önümüzdeki Pazartesi Bolu’da kampa gireceğiz gelişmeleri değerlendireceğiz hemen ardından bütün siyasi partilerden randevu talep edip görüşeceğiz inşallah kimseyi dışlamadan.

Hukuk sisteminin sağlam olması adaletin sağlam olması lazım. Kavala davası üzerine çok tartışılmalar yapıldı. Ama Brunson davası gibi Deniz Yücel gibi eğer en ağır ithamlarla suçlananlar şu ada böyle suçlanıyor ve beraat ediyor sonra yine kısa sürede başka bir suçla tutuklanıyorsa o ülkede adalete güven kalmaz.

Bu davadan beraat etti deyip başka davalardan kişileri tutuklamaya başladığınızda hedefiniz adalet değil ceza vermek olur.

Ekonomi sürdürülebilirlik… Ekonomi rakamlarla oynayarak sağlanmaz. Eğer Tarım dışı işsizlik yüzde 15 buçuk ve genç işsizlik 26 ise o ülkede ekonomi dinamiği sürdürmek mümkün değlidir.  Gençlere söylüyorum Gelecek Partisi sizindir sizin geleceğinizdir.

Beni kaygılandıran özellikle Ankara ticaretinin nabzı Kızılay’dan söylüyorum ülkemizi bu kriz kışından bir bahar ve üretken ekonomiye geçirmeye var mısınız?

TÜİK’in enflasyon rakamlarına güven kalmadı. Enflasyon yüzde 11 buçuksa elektrik doğalgaz zammı neden yüzde 32. Adil ve güvenilir devlete  üç misli zam yakışır mı?

Rantla mücadele etmeden faizle mücadele edilmez.

Gelecek Partisi olarak ekonomik sosyal hayattaki en temel ilkemiz şeffaflık olacak. Kaynağı belli olmayan nereye harcandığı belli olmayan bir kuruş olmayacak her şey açık şeffaf ve hesap verilebilir olacak.

Kimse merak etmesin geliyoruz, bu ekonomik krizin tümü en kısa sürede çözülebilir yeter ki işin ehli kadrolar iş başında olsun. Yeter ki ehliyet sahibi kadrolara iş başına gelsin.

Dış politikada sürdürülebilir bir politika mümkün mü?

Trump’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yazdığı o küstah mektubun hesabı sorulmadan dış politikada itibardan söz edilemez.

Son dönemde bir gün Rusya ile dost ertesi gün ABD ile düşman sonra ABD ile dost Avrupa ile problemli. S400 aldıktan sonra Patriota başvurmak…

İdlib krizi bağlamında haklı gerekçelerle bilinsin ki Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olacağız ama Suriye başta olmak üzere geleceğimizin ipotek altına alınacak irrasyonel bir takım politikalarla her türlü tavizi verip problem yaşanacaksa durun deriz.

Korku iklimini kıracak bahar iklimine var mıyız?

 

haber: enpolitik/Melek S. Tunç