Tarih: 24.03.2020 20:26

Neslihan Çevik ile 'umutlu bir gelecek söyleşisi' Perşembe günü Enpolitik’te

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası arenada çalışmaları ile kabul görmüş,  özgür düşüncenin ve aydınlık geleceğin inancında, gerçek bir entellektüel, sosyolog, siyasetçi, Gelecek Partisi İletişim Başkanı Neslihan Çevik ile; Türkiye’deki yeni dili, kadın-siyaset ilişkisini, dijital dönüşümü ve kurmayları arasında bulunduğu Gelecek Partisi’ni konuştuk…

Enpolitik köşe yazarı Canboray Soykan ve Enpolitik editörü Melek S. Tunç’un Neslihan Çevik ile gerçekleştirdiği 'umutlu bir gelecek söyleşisi’ Perşembe günü Enpolitik'te... Röportaja ait bazı soru başlıkları ise şöyle:

-Siyasette Neden Gelecek Partisi ?

-İktidarın işi 2014’e kadar başarılı götürdüğünü mü düşünüyorsunuz ?

-Bir kadın olarak siyaset yapmanın zor olduğunu düşünenlerden misiniz ?

-Neslihan Çevik’in siyasette öncelikli çalışma alanları nelerdir ?

-Sizce an itibariyle Türkiye’nin en büyük sorunu nedir ?

-Müslümanların modern dünyadaki yerine dair akademik çalışmalar yürüten bir bilim insanı olarak, siyasal islam kavramına yaklaşımınız nedir ?

-Akademik çalışmaların ardından artık pratik olarak da siyasete atıldınız, sizce akademik bilgiler pratikte siyasette sizi destekliyor mu yoksa bilgilerin iş başa düşünce eksik kaldığını mı gözlemliyorsunuz ?

-Gelecek Partisi İletişim Başkanı olarak siyasette gittikçe önem kazanan sosyal medya ve dijital internet yayıncılığı hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Neslihan Çevik Kimdir ?

Türk sosyolog ve siyasetçi, 2010 yılında Arizona Devlet Üniversitesi’nde sosyoloji doktorasını bitirdi. Aynı sene, Virjinya Üniversitesi, İleri Kültür Çalışmaları Watson Manor Enstitüsü’ne tez çalışmasını kitaplaştırmak için davet edildi.

Muslimism in Turkey and Beyond: Religion in the Modern World (Türkiye ve ötesinde Müslümancılık: Modern Dünyada Din) adlı  kitabı 2015 yılında Palgrave MacMillan tarafından yayınlandı. Amerika Birleşik Devletleri Meclisi’nde (Library of Congress), CAIR-Chicago, ve Notre Dame Üniversitesi’nde kitap imza günleri yaptı.  2018’de Hece Yayınları kitabı Türkçe ‘ye çevirdi ve yayınladı.

2014’de Türkiye’ye döndü Akademik çalışmalarına ‘üçüncü dalga terörizm’ çalışarak devam etti. Bu çalışmaları bir çok ulusal ve uluslararası medyada (CNN, Al Jazeera, Voice of America vb.) yer aldı ve NATO gibi kurumlarca atıfta bulunuldu.

Entelektüel ve akademik kuruşlara ek olarak, 2013’den beri helal marketler de hem ulusal hem uluslararası düzeyde müşteri algısı, markalaşma, ürün ve süreç inovasyonu gibi alanlarda sektör devlerine danışmanlık verdi ve projeler yürüttü. Bu çalışmalarında dindarlık ve tüketime ilişkin yanlış anlamaların önüne geçmeyi birincil prensip olarak gördü.

2015 yılında bir sosyal girişime yönelerek, Türkiye’de ilk defa sadece genç kadın konservatif gruba yönelik bir giyim ve hayat tarzı e-ticaret lean-start-up firması olan M-Line’i kurdu.

2016-2018 yılları arasında İslam Birliği Teşkilatı (IBT) ve İslam Kalkınma Bankası  (IKB) ile  sosyal sürdürülebilir kalkınma aile, kadın, terörizm, gençler, girişimcilik, istihdam gibi konularda çeşitli çalışmalar yaptı ve projeler yürüttü. Bu kurumların aksiyon planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesinde yer aldı.

2018’den beri ürün dizayn & geliştirme ve pazarlama üzerine daha ağırlıklı olarak yöneldi. Özellikle disruption (yapıcı yıkım) ve inovasyon olanakları üzerine odaklandı.

2019 yılında Gelecek Partisi çatısı altında siyasete girdi ve ilk Başkanlık Kurulu’nda İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —