DMT Başkan Yardımcısı Ahmet İbram maaşının yarısını bağışladı

DMT Başkan Yardımcısı Ahmet İbram maaşının yarısını bağışladı

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın genç nesilleri tarafından izlediği başarılı siyasetle kendisinden sıkça söz ettiren Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, koronavirüsle mücadele kapsamında maaşının yarısını bağışladı.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM GÖREN YUNAN VATANDAŞI ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Türkiye’de eğitim gören Yunan vatandaşı öğrencilerin Yunanistan’a tahliyesi işleminde, Türkiye ile Yunanistan arasındaki diplomasi trafiğinde önemli bir misyon üstlenen başkan yardımcısı Ahmet İbram, sürecin tamamlanmasın önemli rol oynadı. Öğrencilerin Yunanistan’a girişi, daha sonra karantina ve konaklama masraflarının eyalet başkanlığı tarafından karşılanmasını sağladı.

Diğer yandan yaptığı bağışa ilişkin Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, “Başbakan sayın Kiryakos Miçotakis’in çağrısından sonra ve DMT Eyalet Başkanı sayın Hristos Metios örneğini takiben, koronavirüs ile mücadele etmek amacıyla DMT Eyalet Başkan Yardımcısı olarak aldığım ücretin% 50’sini “TIBBİ EKİPMAN VE KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN SATIN ALMAK” üzere Gümülcine Devlet Hastanesi’ne tahsis etmeye karar verdim” açıklamasında bulundu.