Kani Torun: Bunun adı iki yüzlülüktür, ağır ekonomik krizde 'cambaza bak' siyasetidir

Kani Torun: Bunun adı iki yüzlülüktür, ağır ekonomik krizde

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı, E. Büyükelçi, 25 ve 26. dönem Bursa Milletvekili, Kani Torun, günlerdir Türkiye gündemine oturan Diyanet İşleri ve Ankara Barosu konusuna ilişkin 'Bunun adı ikiyüzlülüktür ve ağır ekonomik krizde cambaza bak siyasetidir' dedi. 

Geçtiğimiz haftalar 'kamu vicdanını yaralayan ve eşitlikten uzak' eleştirileri ile meclisten geçen 'İnfaz Düzenlemesi' Gelecek Partisi'nin pandemi ve ekonomik kriz birlikte gündeminin üç esas konusu olmuştu. Dünya ile birlikte ülkemizi de bekleyen ekonomik buhran kendini her geçen gün biraz daha hissettirirken, Türkiye gündeminin günlerdir Diyanet ve Ankara Barosu tartışmasına Gelecek Partili Kani Torun'dan tepki geldi. 

Torun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  'Bir taraftan Kur’an’da lanetlenen rüşvetçiyi, çok ağır ceza öngörülen gaspçıyı yasa çıkarıp serbest bırakacaksın. Öte yandan Barodaki islam düşmanlarıyla kayıkçı kavgası yapıp toplumu kutuplaştıracaksın. Bunun adı ikiyüzlülüktür ve ağır ekonomik krizde cambaza bak siyasetidir.' ifadelerini kullandı.