Gelecek Partili Aydın: “Seçim kanununu değiştirmek siyasi ahlaka sığar mı?”

Güncel 23.05.2020 18:58:30 0
Gelecek Partili Aydın: “Seçim kanununu değiştirmek siyasi ahlaka sığar mı?”

CHP ile İYİ Parti arasında geçtiğimiz dönemde gerçekleşen vekil transferinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir kez daha gündem olmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin durumun yasayla engellenmesi istemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Adalet Politikaları izleme kurulu başkanı Ali Aydın, “CHP tarafından yapılan bu açıklama Gelecek Partisi ve diğerleri için kınanacak bir teklif midir? Gelecek Partisi milletvekili ayartmaya mı çıkmıştır? Hayır. Açıklamanın sahibi dururken alakasız partilere saldırmak ve suçlamak yersiz HEZEYANLARIN bir tezahürüdür” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Adalet Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Ali Aydın’ın yapmış olduğu açıklamanın tamamı şu şekilde;

Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin Seçim Kanununu değiştirelim, yoksa Gelecek Partisi ve diğerlerine engel olamayız, girişimine karşı siz öyle ayak oyunlarına kalkışırsanız biz de gereğini yapar korktuğunuz bu partilere gurup kuracak sayıda vekil veririz diye restini çekti. Olay nerelere getirildi, bir bakalım;
1. Milletvekili pazarı kurmak ahlaksızlıktır. Tamam iyi de şantaj yaparak hemen seçim sonrasında yüzlerce belediye başkanını transfer etmek erdemli mi oluyor? Bir başka partiden seçilmiş bir Milletvekiline kendi parti rozeti takmak ahlaksızlık olmuyor mu?
2. CHP tarafından yapılan bu açıklama Gelecek Partisi ve diğerleri için kınanacak bir teklif midir? Gelecek Partisi milletvekili ayartmaya mı çıkmıştır? Hayır. Açıklamanın sahibi dururken alakasız partilere saldırmak ve suçlamak yersiz HEZEYANLARIN bir tezahürüdür.
3. Gelecek Partisini engellemek için seçim kanununu değiştirmek siyasi ahlaka sığar mı? HAYIR, kesinlikle bu açık bir hukuksuzluk ve nobranlıktır. Gücü kendi şahsi ikballeri için kötüye kullanmaktır. Özellikle bu işlerin acısını çok çekmiş bazı dostlarımızın ve bir kısım vatandaşların hukuk ve ahlak dışı engelleme girişimlerine arka çıkmaları nasıl izah edilecek?  O arkadaşlarımızın çoğu iyi niyetlerinden bir kısmı da kendi şahsi çıkar ve ikballerini iktidarın devamında gördüklerinden veya oluşturulan korku ortamından çekinmelerindendir.
4. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması nedeniyle Gelecek Partisi ve diğerlerinin ayıplanması nasıl izah edilecektir? Bu ayıplamanın tek izahı vardır, açık kötü niyet ve ahlak yoksunluğu olup kasıtlı bir kara propagandadır.
5. CHP’nin kurulu partilerle ittifaklar yapması yasa ve ahlak dışı mıdır? HAYIR. Ak Parti MHP ile koalisyon yaparken hatta ittifak kurmadığı  seçimden de bir başarı sağlamadığı halde Doğu Perinçek'i hükümetin gizli ortağı yapması ve bunun uygun, makul görülmesi gerçek bir ahlaksızlık durumudur. 
6. Davutoğlu ve  Babacan'ın ayrı parti kurması Erdoğan’a ihanet midir? HAYIR. TC kanunlarına göre medeni haklarından kısıtlı olmayan, yani hacir altında bulunmayan herkes en az Erdoğan kadar medeni ve siyasi haklarını kullanmakta serbesttir. Bir hak veya özgürlüğün kullanılması suç, ihanet gibi isnatlarla kötülenemez. Erdoğan'ın da Saadet Partisinden ayrılıp parti kurması da ihanet olarak yaftalanamaz.
7. Davaya ihanet ne olacak? Dava denilen şey, değer anlamını kaybetmiş, içi boşaltılmış, birilerinin şahsi ve çevresel menfaatlerine dönüşmüş ise orayı terk etmek ihanet değildir, hele de uyarı ve ikazlarınız rahatsızlık veriyor ve oradan uzaklaştırılmak isteniyorsanız onurunuzun korunması ihanet değil bir zarurettir.
 


Perşembe 39 ° / 24.2 °
Cuma 38.4 ° / 25 °
Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °