Selçuk Özdağ: Erken seçim kapımızı çalacak

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Mayıs 2021’de erken seçim beklediğini söyleyerek vatandaşların işsizlikten, paranın değer kaybetmesinden ve kutuplaşmadan şikayetçi olduğunu aktardı.

Güncel 19.07.2020 23:22:53 0
Selçuk Özdağ: Erken seçim kapımızı çalacak

AK Parti’den istifa ettikten sonra eski başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer alan ve partinin genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Selçuk Özdağ, Anayurt Gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Eylül ayında Ankara’da partinin genel kurulunu yapmayı planladıklarını ifade eden Özdağ, şu anda 65 il 300 ilçede örgütlendiklerini söyledi.

“İNSANLAR AK PARTİ’DEN UMUDUNU KESMİŞ VAZİYETTE”

Türkiye’nin tamamında 1 milyona yakın maske dağıttıklarını belirten Özdağ, vatandaşların anlatımına göre ülkenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu, insanların AK Parti’den umudunu kesmiş vaziyette olduğunu söyledi ve ülkenin yönetimine dair vatandaşlardan gelen görüşleri ve kendi değerlendirmelerini aktardı.

“Adalet ve Kalkınma Partisi toplumsal talepleri karşılayamıyor” diyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

İktidarlar ne kadar toplumsal talepleri karşılarlarsa o kadar iktidarda kalırlar. Eğer toplumsal talepleri karşılayamıyorsanız iktidarda kalma şansınız yoktur. Başarılı olanlara, toplumsal talepleri karşılayanlara millet, teveccüh eder. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne de 18 yıl içerisinde 12 defa seçim olarak teveccüh etti; iltifat etti. Şimdi iltifat etmeyeceğini gözlemledik Anadolu topraklarını gezerken. En büyük sorun işsizlik.”

İkinci büyük sorunun paranın değer kaybetmesi olduğunu ifade eden Özdağ, Demirel’in “Tencere tüm iktidarları sallar” sözünü hatırlatarak “Mutfakta yangın var” dedi.

“ANADOLU KAYNIYOR”

Üçüncü sorunun adalet mekanizmasında yaşanan sorun olduğunu söyleyen Özdağ, Türkiye’deki kamplaşma ve kutuplaşmanın da vatandaşların şikâyetlerinden olduğunun altını çizdi. Televizyon kanallarında ülkenin gerçek gündemlerinin konuşulmamasını eleştiren Özdağ, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan’ın da sert dilinden şikâyetçiler. Yani insanları sürekli olarak tehdit eden, tahkir eden, tensip eden bu dilden de şikâyetçi. Yani Anadolu, çok yönlü olarak kaynıyor. İşsizlikten kaynıyor, yoksulluktan kaynıyor, yolsuzluktan şikâyetçi, adaletsizlikten şikâyetçi kamplaşma ve kutuplaşma dilinden şikâyetçi Anadolu.”

Vatandaşların kendilerine “Gelin, şeffaf olarak Türkiye’yi yönetin” dediklerini, mülakatların kalkmasını istediklerini ifade eden Özdağ, “Gelecek Partisi yeni bir umut, yeni bir ses, yeni bir nefes Türkiye’de. Yeni bir yüz, aynı zamanda yeni bir güneş, yen bir ufuk, yeni bir gökyüzü. Ve biz insanlara rahat nefes alabilecekleri bir ortam vaat ediyoruz” dedi.

Anket şirketlerinin manipülasyon yaptığını öne süren Özdağ, anketlerde oylarının yüzde 3-4 çıktığını ancak kendi yaptırdıkları anketlerde oy oranlarının yüzde 5 ile 8 arasında olduğunu ve anket şirketlerine 2 yıl önce 3 kişiden 1 kişinin yanıt verdiğini şimdi ise 13 kişiden 1 kişinin yanıt verdiğini dile getirdi.

“EN ÇOK OY BİZE GELECEK”

Mayıs 2021’de erken seçim beklediğini “Erken seçim kapımızı çalacak ve bu erken seçim 2021’in mayıs ayında olacak” sözleriyle ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

“Artık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’ye verecek hiçbir şeyi yoktur. Cumhurbaşkanı seçme ihtimalleri yüzde 1 bile değildir. Yüzde 0’dır. Türkiye’de fırsat eşitliğini sağlayacağız diyoruz. Liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir sistem kuracağız diyoruz. Sistemin değiştirilmesi lazım Türkiye’de. Eğer bu sistem değiştirilmezse, bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kim gelirse gelsin Türkiye çok ciddi şekilde otoriterleşir ve bozulur. Bunlar da bozuldu. Biz sistemi yeniden inşa etmek, kim gelirse gelsin; ister dinli ister dinsiz, ister Marksist ister İslamcı, ister ülkücü ister devrimci, bu sistemde kim iktidar olursa olsun hiç kimseye zarar vermez. Herkes o sistemi denetler. Hukuk denetler çünkü demokrasi aynı zamanda hukuki denetlenebilirliğin adıdır ve bunun sonucunda da kazanan Türkiye olur. Gelecek Partisi olarak büyük bir ümitle yollardayız. Biz inanıyoruz ki Adalet ve Kalkınma Partisi’yle koalisyon hükümeti oy kaybediyor. Bundan sonra anketlerdeki yüzde 30 civarında MHP’nin oyu yüzde 7-8 koalisyon hükümetinin toplam oyu yüzde 38 civarında ve düşüş hızlanacak. Düşüş hızlandıktan sonra en çok oy da bize gelecek.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °