Ayhan Sefer Üstün: Bu ortamda yargı adalet üretebilir mi?

Ayhan Sefer Üstün: Bu ortamda yargı adalet üretebilir mi?

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün KARAR TV canlı yayınında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı.

Karar TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Kurucusu Ayhan Sefer Üstün, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar…

Farklı konuşanın kafasına tokmağın indiği bir dönemdeyiz. İnsanlar kendilerinin yerine de konuşmamızı istiyor.

Ayasofya değerlendirmesi

Eşitlik, mülk ve can emniyeti, liyakat, istişare. Bunlar muhafazakarların ürettiği ama kaybettiği değerlerdir. Ayasofya’yı açarak bu değerleri ihraç edemeyiz. Ayasofya Fatih’in emaneti, bir vakıf malıdır. Keşke bütün vakıf mallarına aynı hassasiyeti gösterseler.

Bu ortamda yargı adalet üretebilir mi?

Fatih Belediyesi’nde çalışan bir zabıta memurunun üzerindeki teminat kadar hakimlerin üzerinde bir teminat yoktur şu an. Kararı beğenilmeyen bir hakim Türkiye’nin herhangi bir yerine gönderilebilir. Böylesi bir ortamda yargı adalet üretebilir mi? Adamına göre bir yargı sistemi oluşturuldu.

AK Parti giderse CHP gelir korkusu yersiz.

Davutoğlu Merkel ile anlaşmıştı, 28 ülkede vizeler kalkacaktı

Davutoğlu, Merkel ile anlaşmıştı. Avrupa’da 28 ülke ile vizeler kalkacaktı. Gençlerimiz kimsenin bizi kıskanmadığını görecekti. Azerbaycan ölçeğinde bir demokrasi standartına geçelim, babadan oğula geçen bir saltanat düzenini yerleştirelim istediler.

Çarpıcı Berat Albayrak detayı

AK Parti MKYK’sı isim sıralamasına göre A, B, C diye devam ederdi. Beşinci sırada Berat Albayrak oturuyordu. Bazı bakanlar ve MKYK üyeleri şehzade olarak kabul ettikleri Albayrak’ın önüne gelip dört düğmelerini ilikleyip, icazet alarak yerlerine oturuyorlardı.

Erken seçim 2021’de olabilir

2021 yılı içerisinde erken seçim beklentimiz var. Gördükleri en büyük tehlike Gelecek Partisi. Artık anketlerde Gelecek Partisi diye bir parti net bir şekilde gözüküyor.

AK Parti tabanından MHP oy alıyordu artık bu Gelecek Partisi’ne döndü. Gelecek Partisi, artık MHP’den de oy alıyor. En büyük tehdit olarak Gelecek Partisi’ni görüyorlar. Dolayısıyla seçime sokmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.