Hastane ile stadyumu yan yana yaptılar: Şimdide ses yalıtımı için para harcıyorlar!

Hastane ile stadyumu yan yana yaptılar: Şimdide ses yalıtımı için para harcıyorlar!

Sağlık Bakanlığı tarafından 500 milyon değerinde yatırımla Çorum'a kazandırılan 800 yataklı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi plansızlığın kurbanı oldu. Hastanenin hemen karşısında 100 milyon lira harcanarak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel yönetimleri plansızlıklarından dolayı hastaneye 100 metre yakınında inşa edilen stadyum, plansızlığın ciddiyetsizliğini gözler önüne serdi. Stadyumdan maç esnasında yüksek ses geleceğini düşünmeyen planlayıcılar, şimdi de stadyuma büyük meblağlar harcayarak ses yalıtımı yapıyor.

PLANSIZLIĞIN BU KADARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 500 milyon liralık yatırımla Çorum’da yaptırılan 800 yataklı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, plansızlığın kurbanı oldu. 

Hastanenin hemen karşısında 100 milyon lira harcanarak inşa edilen stadyumdan gelen yüksek gürültüden dolayı hastaların rahatsız olacağını sonradan anlayan planlayıcılar, şimdi de stadyumdan gelecek yüksek gürültüyü kesmek için ses yalıtımı yapıyor. Yalıtımın büyük meblağlara mal olacağı kaydedilirken, hastane ile stadyumun yan yana yapılması ülkemizdeki plansızlığı gözler önüne serdi.

YAKINLIK UYDU GÖRÜNTÜSÜNDE

Yeni yapılan stadyum ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yakınlığı uydu görüntüsüne böyle yansıdı: